Cotlete de porc cu mazăre în stil franțuzesc
Chef: Margot
Categorie: Fel Principal
Mazărea și carnea merg de minune împreună
Număr de porții
4
porții
Timp de preparare
30
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 2 cotlete de porc
- 350 g mazăre
- 100 g bacon tăiat bucățele
- 1 legatură de ceapă verde
- 1 morcov tăiat rondele
- 150 ml supă de pui
- inima de la o salată verde
- unt
- ulei
- sare
Mod de preparare:
- Într-o tigaie, punem la rumenit bucățelele de bacon, apoi capetele cepelor verzi. Tocăm și partea verde a cepelor și o adăugăm în tigaie, alături de rondelele de morcovi, un cubuleț de unt și un firicel de ulei. Peste ele turnăm mazărea, acoperim cu supa de pui și lăsăm să se gătească, amestecând din când în când. Atunci când mazărea este aproape gata, tăiem și inima de salată verde, cea mai fragedă parte a ei, și o adaugăm peste mazăre. Asezonăm cu sare.
- Între timp, rumenim cotletele de porc într-o tigaie – pentru că Penny știe ce ne place, s-a ocupat să le marineze pentru noi, așa că nouă nu ne rămâne decât să le gătim pe o parte și pe cealaltă. Pentru a ne asigura că sunt gătite și în interior, le trecem câteva minute și la cuptor, atât cât mazărea să fie și ea gata, iar noi să le servim împreună: un adevărat răsfăț de weekend!