Gnocchi verzi

Chef: Nicolai

Categorie: Fel Principal

Aromele Italiei într-un fel de mâncare simplu, colorat și delicios.

Număr de porții


porții

Timp de preparare


min

Complexitate


ușor

Ingrediente:

  • 3-4 cartofi
  • O mână de spanac proaspăt
  • Grana Padano
  • 1 ou
  • Muguri de pin
  • Făină
  • Ulei de măsline
  • Sare
  • Piper
  • Unt

Mod de preparare:

  • Curățăm cartofii și îi punem la fiert.
  • Într-o tigaie rumenim mugurii de pin.
  • Punem spanacul la fiert în apă cu sare.
  • Punem spanacul fiert într-un blender.
  • Adăugăm ulei de măsline și amestecăm.
  • Condimentăm cu sare și piper.
  • Scoatem cartofii de la fiert și păstrăm apa.
  • Sfărâmăm cartofii.
  • Adăugăm sare și piper.
  • Încorporăm pasta de spanac și amestecăm bine până se omogenizează.
  • Adăugăm și un ou și amestecăm bine compoziția.
  • Adăugăm trepatat făină până ajungem la o textură care poate fi modelată.
  • Întindem făină pe un blat și modelam gnocchi.
  • Punem gnocchi la fiert în apa în care am fiert cartofii.
  • Într-o tigaie punem puțin unt și smântâna de gătit.
  • Condimentăm cu sare și piper.
  • Lăsăm să scadă până devine un sos cremos.
  • Punem gnocchi fierți în sosul de smântână.
  • Punem gnocchi pe farfurie și radem deasupra Grana Padano.
  • Ornăm cu câteva frunze de rucola.
  • Adăugăm mugurii de pin si condimentăm cu sare și piper.
  • Adăugăm puțin ulei de măsline.
  • Mărunțim câteva frunze de mentă și o punem peste mazăre.
  • Scoatem pachețelele de carne și le punem pe o farfurie.
  • Adăugăm mazărea.
  • Stropim cu puțin sos de la carne.
  • Ornăm cu câteva frunze de mentă.
  • Condimentăm cu sare și piper.
Facebook