Gnocchi verzi
Chef: Nicolai
Categorie: Fel Principal
Aromele Italiei într-un fel de mâncare simplu, colorat și delicios.
Număr de porții
porții
Timp de preparare
min
Complexitate
ușor
Ingrediente:
- 3-4 cartofi
- O mână de spanac proaspăt
- Grana Padano
- 1 ou
- Muguri de pin
- Făină
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
- Unt
Mod de preparare:
- Curățăm cartofii și îi punem la fiert.
- Într-o tigaie rumenim mugurii de pin.
- Punem spanacul la fiert în apă cu sare.
- Punem spanacul fiert într-un blender.
- Adăugăm ulei de măsline și amestecăm.
- Condimentăm cu sare și piper.
- Scoatem cartofii de la fiert și păstrăm apa.
- Sfărâmăm cartofii.
- Adăugăm sare și piper.
- Încorporăm pasta de spanac și amestecăm bine până se omogenizează.
- Adăugăm și un ou și amestecăm bine compoziția.
- Adăugăm trepatat făină până ajungem la o textură care poate fi modelată.
- Întindem făină pe un blat și modelam gnocchi.
- Punem gnocchi la fiert în apa în care am fiert cartofii.
- Într-o tigaie punem puțin unt și smântâna de gătit.
- Condimentăm cu sare și piper.
- Lăsăm să scadă până devine un sos cremos.
- Punem gnocchi fierți în sosul de smântână.
- Punem gnocchi pe farfurie și radem deasupra Grana Padano.
- Ornăm cu câteva frunze de rucola.
- Adăugăm mugurii de pin si condimentăm cu sare și piper.
- Adăugăm puțin ulei de măsline.
- Mărunțim câteva frunze de mentă și o punem peste mazăre.
- Scoatem pachețelele de carne și le punem pe o farfurie.
- Adăugăm mazărea.
- Stropim cu puțin sos de la carne.
- Ornăm cu câteva frunze de mentă.
- Condimentăm cu sare și piper.