Salată de fasole verde cu pui

Chef: Nicolai

Categorie: Salate

Gustul verii în farfuria ta.

Număr de porții

4
porții

Timp de preparare

20
min

Complexitate


ușor

Ingrediente:

  • 4 bucăți de piept de pui
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de măsline
  • Oțet balsamic
  • 10 roșii cherry
  • O ceapă roșie
  • 2-3 ridichi
  • 3 ouă
  • 50 ml vin alb

Mod de preparare:

Punem pieptul de pui într-un castron cu sare, piper și ulei de măsline.
Acoperim cu folie și lăsăm la marinat la temperatura camerei.
Punem ulei de măsline într-o tigaie și lăsăm uleiul să se încingă.
Punem roșiile întregi în tigaie.
Adăugăm puțin oțet balsamic peste roșii ca să se deglaseze.
Le scoatem pe o farfurie.
Tocăm mărunt ceapa.
Tăiem ridichiile în rondele subțiri și le punem în apă rece.
Într-un blender punem ulei de măsline, oțet balsamic, sare și piper și amestecăm.
Într-o oală punem apă la clocotit.
Punem ouăle la fiert și le lăsăm timp de 5 minute.
După 5 minute scurgem apa de la ouă și punem apă rece peste ele și le lăsăm câteva minute.
Tăiem capetele de la păstăile de fasole verde.
Punem fasolea la fiert în apă clocotită cu puțină sare.
Scoatem fasolea din apa fiartă într-un castron cu apă rece și gheață.
Punem puiul în tigaia în care am rumenit roșiile.
Adăugăm puțin vin.
Adăugăm puțin unt și lăsăm cu capac la foc mic.
Tăiem puiul felii și le punem înapoi în tigaie pentru câteva minute.
Curățăm ouăle de coajă.
Scoatem fasolea verde pe un șervet de bucătărie.
Pe o farfurie punem păstăi de fasole verde.
Presărăm puțină ceapă roșie.
Adăugăm și 2-3 roșii.
Punem și câteva felii de pui.
Adăugăm oul pe care îl crestăm.
Punem și câteva rondele de ridichii.
Turnăm peste vinegrette și condimentăm cu piper și sare.

Facebook