Spaghetti cu chifteluțe
Chef: Margot
Categorie: Fel Principal
Când chifteluțele românești întâlnesc pastele italienești, nu poate ieși decât o poveste fericită
Număr de porții
4
porții
Timp de preparare
45
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 500 g spaghetti
- 250 g carne de porc de lucru, tocată
- doua cepe mici, tocate mărunt
- sare, piper
- 1 ou
- 50 g grana padano dat pe răzătoare
- pătrunjel tocat
- o cutie de roșii în bulion
- 3 caței de usturoi
- busuioc proaspăt
- sare, piper
- o linguriță de zahăr
Mod de preparare:
- Carnea se toacă, se amestecă cu o ceapă tocată, sarea, piperul, grana padano, pătrunjelul și 1 ou, apoi se formează chifteluțe.
- Chifteluțele se prăjesc în tigaie.
- Se face sosul din roșiile în bulion, usturoi, busuioc, o ceapă tocată. Se asezonează cu sare și piper, se pune și o linguriță de zahăr ca să balanseze aciditatea roșiilor.
- Se lasă sosul pe foc până când se reduce. Dacă dorim, putem adăuga în el și chifteluțele sau le putem păstra separat.
- Se fierb spaghetti în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi se servesc împreună cu sosul și chifteluțele.