Masă îmbelșugată pentru un Revelion de România
Chef: Margot
Categorie: Antreuri
Rondele de somon cu clementine, sos de soia, miere, ghimbir și coriandru
Cartofi parfumați cu ulei de măsline Selection și arpagic proaspăt
Număr de porții
4-6
porții
Timp de preparare
50
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 4-6 rondele de somon
- 600g cartofi
- 4-6 clementine
- sos de soia
- ulei de masline Selection
- ghimbir proaspăt
- câțiva căței de usturoi
- coriandru sau pătrunjel proaspăt
- miere
Mod de preparare:
- Cartofii se pun la fiert în apă cu sare până se pătrund. Se scot și se păstrează într-un bol.
- Somonul se pune la marinat cu sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, coriandru tocat mărunt și sucul proaspăt stors de la 2 clementine. Îl lăsăm la marinat 30 de minute.
- Într-o tavă, turnăm puțin ulei de măsline și punem felii de clementine, formând astfel un pat pe care așezăm rondelele de somon.
- În jurul lor așezăm și cartofii prefierți și tăiați în două. Îi stropim cu ulei de măsline Selection și îi asezonăm cu sare.
- Dăm totul la cuptor pentru aprox. 20-30 minute, până când somonul este făcut, iar cartofii devin rumeni și parfumați.
Aperitive
- frigărui cu brânză brie și struguri
- canapés cu cremă de brânză, somon fumé și ridichi
- canapés cu unt și icre roșii
- frigărui cu creveți aromatizați
- rulouri Selection de prosciutto umplute cu brânză
- paté de ficat Selection
- chipsuri organice Selection
- platou tradițional de produse Hanul Boieresc
Salate
- salată de sfeclă coaptă cu oțet balsamic, rodie și cremă de brânză și nuci
- salată de castravete, morcov și coriandru cu lămâie și susan