Ciorbă de pește
Chef: Nicolai
Categorie: Fel Principal
O rețetă delicioasă și nutritivă, perfectă pentru această perioadă din postul Paștelui!
Număr de porții
6
porții
Timp de preparare
60
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 2 bucăți de cod
- 2 bucăți de somon
- 2 bucăți de merluciu
- 1 litru de borș
- 4 cepe medii
- 2 căței de usturoi
- 4 cartofi
- 2 ardei grași
- 50 g orez
- o conservă de sardine
- 1 fir de praz
- leuștean uscat
- leuștean proaspăt
- o legătură de pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
- Punem puțin ulei în oala în care vom prepara ciorba și o punem pe foc.
- Spălăm orezul și îl punem la călit în uleiul încins.
- Adăugăm și ceapa tăiată mai mare.
- Tocăm un fir de praz și îl adăugăm peste celelalte ingrediente.
- Adăugăm sardinele din conservă, lăsăm puțin să se amestece aromele.
- Adăugăm un cățel de usturoi zdrobit.
- Adăugăm apă ca să acoperim ingredientele.
- Curățăm cartofii și îi lăsăm în apă ca să nu oxideze.
- Taiem ardeii și îi punem la fiert în oală.
- Strecurăm supa de sardine după ce a fiert.
- În zeama de la supă adăugăm bucățile de pește cu tot cu piele, dar fară solzi.
- Curățăm legumele și le tăiem în bucăți mai mari.
- Curățăm 3 cepe și le tăiem în bucăți mai mari.
- Adăugăm un cățel de usturoi sfărâmat, leușteanul uscat și leușteanul proaspăt.
- Legăm cu folie o legătură de pătrunjel cu câteva fire de leuștean și o punem în oală.
- Adăugăm legumele la fiert în oală.
- După ce a fiert peștele și se desface, îl scoatem deoparte și lăsăm legumele la fiert.
- Adăugăm borșul și lăsăm să fiarbă aproximativ 20-25min.
- Adăugăm sare și piper.