Ciorbă de pește

Chef: Nicolai

Categorie: Fel Principal

O rețetă delicioasă și nutritivă, perfectă pentru această perioadă din postul Paștelui!

Număr de porții

6
porții

Timp de preparare

60
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 2 bucăți de cod
  • 2 bucăți de somon
  • 2 bucăți de merluciu
  • 1 litru de borș
  • 4 cepe medii
  • 2 căței de usturoi
  • 4 cartofi
  • 2 ardei grași
  • 50 g orez
  • o conservă de sardine
  • 1 fir de praz
  • leuștean uscat
  • leuștean proaspăt
  • o legătură de pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

  •  Punem puțin ulei în oala în care vom prepara ciorba și o punem pe foc.
  • Spălăm orezul și îl punem la călit în uleiul încins.
  • Adăugăm și ceapa tăiată mai mare.
  • Tocăm un fir de praz și îl adăugăm peste celelalte ingrediente.
  • Adăugăm sardinele din conservă, lăsăm puțin să se amestece aromele.
  • Adăugăm un cățel de usturoi zdrobit.
  • Adăugăm apă ca să acoperim ingredientele.
  • Curățăm cartofii și îi lăsăm în apă ca să nu oxideze.
  • Taiem ardeii și îi punem la fiert în oală.
  • Strecurăm supa de sardine după ce a fiert.
  • În zeama de la supă adăugăm bucățile de pește cu tot cu piele, dar fară solzi.
  • Curățăm legumele și le tăiem în bucăți mai mari.
  • Curățăm 3 cepe și le tăiem în bucăți mai mari.
  • Adăugăm un cățel de usturoi sfărâmat, leușteanul uscat și leușteanul proaspăt.
  • Legăm cu folie o legătură de pătrunjel cu câteva fire de leuștean și o punem în oală.
  • Adăugăm legumele la fiert în oală.
  • După ce a fiert peștele și se desface, îl scoatem deoparte și lăsăm legumele la fiert.
  • Adăugăm borșul și lăsăm să fiarbă aproximativ 20-25min.
  • Adăugăm sare și piper.
Facebook