Lava cake cu înghețată de whisky

Chef: Nicolai

Categorie: Desert

Perfecțiune și gust intens într-un desert cu ciocolată topită.

Număr de porții

2
porții

Timp de preparare

25
min

Complexitate


ușor

Ingrediente:

  • 300 g ciocolată
  • 200 g unt
  • 7 ouă
  • 300 g zahăr
  • 100 g faină
  • Forme de aluminiu

Mod de preparare:

  • Topim ciocolata la bain-marie.
  • mestecam ouăle cu zahărul.
  • Presărăm făina peste amestec și o încorporăm cu grijă.
  • Adăugăm untul tăiat în cubulețe peste ciocolata topită.
  • Ungem formele de aluminiu cu unt.
  • Tapetăm formele cu făină.
  • Încorporăm ciocolata în amestecul de ouă, zahăr și făină.
  • Turnăm compoziția în forme.
  • Încingem cuptorul la 180 grade.
  • Băgăm la cuptor pentru 8-10 minute.
  • Servim cu topping de înghețată de whisky.
Facebook