Chiftele marinate cu orez
Chef: Nicolai
Categorie: Fel Principal
Reinterpretarea unei rețete clasice, cu un plus de savoare.
Număr de porții
4-6
porții
Timp de preparare
60
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 100 g orez
- O legătură de pătrunjel proaspăt
- 4 căței de usturoi
- Un dovlecel
- 1 ceapă
- 4 cartofi
- Pesmet
- 700 ml sos de roșii
- Foi de dafin
- Boia iute
Mod de preparare:
- Tocăm mărunt o jumătate de ceapă și o punem la călit în ulei.
- Adăugăm doi căței de usturoi rași.
- Adăugăm și dovlecelul ras.
- Spalăm orezul de două ori și îl punem la fiert.
- Curățăm cartofii și îi punem la fiert.
- Cand a fiert orezul si devine cleios strecurăm într-un bol și îl lasam deoparte
- Tocăm pătrunjelul mărunt.
- Adăugăm dovlecel ras călit.
- Peste compoziție adăugăm puțin pesmet cât să se lege compoziția.
- Adăugăm o mână de orez si amestecăm.
- Pentru sos, punem puțin ulei în cratiță.
- Tocăm mărunt cealaltă jumătate de ceapă și o punem la călit.
- Adăugăm și doi căței de usturoi dați pe răzătoare și punem la călit împreună cu ceapa.
- Adăugăm sosul de roșii.
- Adăugăm foile de dafin, puțin zahăr, cozile de la pătrunjel, sare și piper și lăsăm să fiarbă.
- Adăugăm și puțină boia iute.
- Strecurăm cartofii și îi sfărâmăm cu furculița.
- Adăugăm cartofii peste compoziția de dovlecel și amestecăm.
- Modelăm chiftelele.
- Presărăm pesmet este chiftele.
- Într-o tigaie punem ulei la încins și prăjim chiftelele.
- Le scoatem pe un prosop de hârtie pentru a elimina surplusul de ulei.
- Punem sos în farfurie, adăugăm 3 chifteluțe.
- Presărăm pesmet deasupra, adăugăm pătrunjel, sare și puțin ulei.