Ceafă de porc marinată cu salată de țelină
Chef: Nicolai
Categorie: Fel Principal
O mâncare în care se îmbină gusturi neașteptate, o surpriză culinară pentru zilele creative de weekend.
Număr de porții
4
porții
Timp de preparare
30
min
Complexitate
ușor
Ingrediente:
- ceafă de porc – o bucată de persoană
- o lingură de smântână
- o linguriță de muștar
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- vin alb
- 1 ardei iute
- o țelină
- oțet
- semințe de anason
Mod de preparare:
- Punem ulei în tigaie, să se încingă.
- Curățăm țelina, pe care o radem apoi bețișoare subțiri.
- Prăjim ceafa de porc în tigaie.
- Curățăm ceapa, pe care o tocăm mărunt.
- Tocăm mărunt și doi căței de usturoi.
- Când carnea este gata, o scoatem din tigaie și acoperim cu o farfurie, să rămână suculentă.
- În aceeași tigaie punem ceapa și usturoiul și lăsăm puțin pe foc, cât să se caramelizeze ceapa.
- Adăugăm puțin vin alb, apoi o linguriță de muștar și amestecăm.
- Adăugăm o lingură de smântână, puțină apă, iar peste toate aceste ingrediente punem țelina.
- Amestecăm și lăsăm pe foc până se înmoaie țelina si se colorează.
- Presărăm și câteva semințe de anason, pentru o aroma specială.
- Pe o farfurie așezăm țelina, deasupra câteva felii de carne, și câteva rondele fine de ardei iute.
- Punem și puțină zeamă de la carne, câteva frunze de pătrunjel și câteva semințe de anason.
- Separat, putem prepara un sos din smântână amestecată cu muștar.