Carne de curcan marinată în zeamă de lămâie cu legume

Chef: Nicolai

Categorie: Fel Principal

Multe legume, gustoase și sănătoase, combinate cu carne fragedă de curcan.

Număr de porții

4-6
porții

Timp de preparare

45
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • piept de curcan
  • 1 zucchini
  • 1 dovlecel
  • 1 vânătă
  • 3 roșii
  • 2 cepe
  • 1 lime
  • 1 lămâie
  • roșii cherry
  • busuioc
  • salvie
  • măsline negre
  • aceto balsamico
  • usturoi
  • oregano
  • capere
  • cimbru proaspăt

Mod de preparare:

  • Tăiem pieptul bucăți mari, cam de vreo 180 g.
  • Condimentăm cu sare, piper, oregano. Adăugăm zeama de la o lămâie și amestecăm bine. Lăsăm la marinat
  • Curățăm vânăta cu economul și o tăiem rondele subțiri.
  • Dovlecelul și Zucchini îi lăsăm cu coajă și îi tăiem rondele.
  • Curățăm 2 cepe albe și le tăiem rondele.
  • Tăiem și roșiile, tot rondele.
  • Punem într-o tavă potrivită pentru cuptor legumele, în următoarea ordine: zucchini, dovlecel, vânătă, roșie, ceapă. Repetăm și așezăm legumele, în rânduri, până umplem tava.
  • Presărăm cimbru pentru aromă, adăugăm o crenguță de salvie, jumătate de căpățână de usturoi, piper, sare, ulei de măsline.
  • Lăsăm la cuptor 25-30 mim la 180 grade. Dacă se colorează prea tare, punem deasupra folie și micșorăm temperatura.
  • Pregatim sosul din roșii cherry tăiate în 4 (cât mai multe), busuioc tocat, 2 căței de usturoi tocați mărunt, zeamă de lime, măsline tocate mărunt, capere tocate, ulei de măsline, aceto balsamico și amestecăm.
  • Folosim o tigaie grill pentru prepararea cărnii. Lăsăm 4-5 min pe o parte și la fel pe cealaltă, să rămână carnea cu striații de la grill.
  • Nu punem ulei în tigaie. Punem puțin ulei de măsline direct pe carne, să o pătrundă.
  • Condimentăm cu piper, sare și punem și puțin vin alb în tigaie. Cu o lingură mai punem zeamă peste carne.
  • Pregatim farfuria. Scoatem legumele din cuptor și mai punem puțin ulei de măsline peste. Punem legumele pe farfurie, apoi carnea feliată și condimentată cu sare și piper, sosul cu roșii lângă și decorăm cu cimbru proaspăt.
Facebook