Piept de curcan învelit în grana padano
Chef: Margot
Categorie: Fel Principal
Când bătrânul nostru snițel îmbracă haine noi, cu iz italienesc, obținem un răsfăț din piept de curcan învelit în grana padano, cu rucola și rosii cherry
Număr de porții
2
porții
Timp de preparare
20
min
Complexitate
ușor
Ingrediente:
- 2 bucăți de piept de curcan
- 100 g făină
- 2 ouă
- 75 g pesmet
- 75 g grana padano
- o lingură de busuioc uscat
- sare
- piper
- ulei/ unt
- rucola
- o mână de roșii cherry
Mod de preparare:
- Bucățile de curcan se aplatizează cu ciocanul de snițele.
- Făina și ouăle bătute se așază în boluri separate.
- Într-un al treilea bol, se amestecă pesmetul cu grana padano ras, apoi se asezonează cu sare și piper și se adaugă ierburi aromatice uscate
- Fiecare bucată de curcan se trece, pe rând, prin făină, apoi prin ou și la final prin amestecul de grana padano, apoi se rumenesc ușor într-o tigaie cu puțin ulei sau unt.
- Se scot pe hârtie de bucătărie, pentru ca excesul de ulei să fie absorbit.
- Se servește însoțit de o salată de rucola și rosii cherry tăiate în două sau alături de garnitura preferată.