Lava cake cu înghețată de whisky
Chef: Nicolai
Categorie: Desert
Perfecțiune și gust intens într-un desert cu ciocolată topită.
Număr de porții
2
porții
Timp de preparare
25
min
Complexitate
ușor
Ingrediente:
- 300 g ciocolată
- 200 g unt
- 7 ouă
- 300 g zahăr
- 100 g faină
- Forme de aluminiu
Mod de preparare:
- Topim ciocolata la bain-marie.
- mestecam ouăle cu zahărul.
- Presărăm făina peste amestec și o încorporăm cu grijă.
- Adăugăm untul tăiat în cubulețe peste ciocolata topită.
- Ungem formele de aluminiu cu unt.
- Tapetăm formele cu făină.
- Încorporăm ciocolata în amestecul de ouă, zahăr și făină.
- Turnăm compoziția în forme.
- Încingem cuptorul la 180 grade.
- Băgăm la cuptor pentru 8-10 minute.
- Servim cu topping de înghețată de whisky.