Pui cu cartofi gratinați
Chef: Nicolai
Categorie: Fel Principal
Savoarea cartofilor gratinați îmbinată cu aroma inconfundabila de pui aromat cu salvie.
Număr de porții
4-6
porții
Timp de preparare
40
min
Complexitate
ușor
Ingrediente:
- 3 bucăți de piept de pui
- 3 cartofi mari
- 1 cartof dulce
- 3-4 căței de usturoi
- 1 sfeclă roșie
- 200 ml smântână lichidă
- 100 ml lapte
- Grana Padano
- Nucșoară rasă
- 50 g unt
- Salvie proaspătă
- Hrean
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Mod de preparare:
- Punem puiul la macerat într-un vas. Adăugăm sare, piper, salvie proaspătă, ulei de măsline, un cățel de usturoi sfărâmat, zeamă de lămâie.
- Acoperim bolul cu folie și lăsăm deoparte să intre aromele în carnea de pui.
- Curățăm cartofii și îi tăiem în felii subțiri, egale.
- Frecăm pereții tigăii cu un cățel de usturoi.
- Punem cartofii în tigaie.
- Adăugăm smântâna lichidă și lapte peste cartofi.
- Presărăm puțină nucșoară rasă și puțin unt.
- Condimentăm cu sare și piper
- Lăsăm cartofii la fiert.
- Radem Grana Padano și presărăm peste cartofi.
- Punem tigaia cu cartofi la cuptor, fără capac, până prinde crustă arămie.
- Punem sfecla cu sare într-o folie de aluminiu și o punem la copt în cuptor.
- Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline la încins și punem bucățile de pui la prăjit.
- La final adăugăm puțin unt, salvia și usturoiul strivit.
- Punem sos peste bucățile de pui.
- Punem capacul peste tigaie, domolim puțin focul.
- Decojim sfecla coaptă și o tăiem bucățele.
- Punem sfecla la scurs pe șervete de hărtie, într-un bol.
- Adăugăm ulei de măsline, sare, piper și hrean.
- Montăm pe farfurie o bucată de pui, cu cartofii gratinați și o lingură de salată de sfeclă.
- Punem puiul la macerat într-un vas. Adăugăm sare, piper, salvie proaspătă, ulei de măsline, un cățel de usturoi sfărâmat, zeamă de lămâie.
- Acoperim bolul cu folie și lăsăm deoparte să intre aromele în carnea de pui.
- Curățăm cartofii și îi tăiem în felii subțiri, egale.
- Frecăm pereții tigăii cu un cățel de usturoi.
- Punem cartofii în tigaie.
- Adăugăm smântâna lichidă și lapte peste cartofi.
- Presărăm puțină nucșoară rasă și puțin unt.
- Condimentăm cu sare și piper
- Lăsăm cartofii la fiert.
- Radem Grana Padano și presărăm peste cartofi.
- Punem tigaia cu cartofi la cuptor, fără capac, până prinde crustă arămie.
- Punem sfecla cu sare într-o folie de aluminiu și o punem la copt în cuptor.
- Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline la încins și punem bucățile de pui la prăjit.
- La final adăugăm puțin unt, salvia și usturoiul strivit.
- Punem sos peste bucățile de pui.
- Punem capacul peste tigaie, domolim puțin focul.
- Decojim sfecla coaptă și o tăiem bucățele.
- Punem sfecla la scurs pe șervete de hărtie, într-un bol.
- Adăugăm ulei de măsline, sare, piper și hrean.
- Montăm pe farfurie o bucată de pui, cu cartofii gratinați și o lingură de salată de sfeclă.