Ouă umplute
Chef: Nicolai
Categorie: Antreuri
O modalitate gustoasă și interesantă de a folosi ouăle rămase după Paște.
Număr de porții
4
porții
Timp de preparare
45
min
Complexitate
ușor
Ingrediente:
- 8 ouă
- O lingură de pateu de ficat de porc
- Unt
- 6 fire de sparanghel
- 1 gălbenuș (maioneza)
- Zeamă de lămâie (maioneza)
- 1 cățel de usturoi (maioneza)
- Muștar cu hrean (maioneza)
- 200 ml ulei de floarea soarelui (maioneza)
- Piper (maioneza)
Mod de preparare:
- Punem ouăle la fiert în apă cu un pic de sare.
- Peste gălbenuș punem zeama de la o jumătate de lămâie, sare, usturoi ras pe răzătoare, o linguriță de muștar, piper.
- Amestecăm cu o lingură de lemn.
- Adăugăm uleiul treptat, amestecând încontinuu, până se îngroasă.
- Adăugăm sare, piper după gust.
- În apa clocotită cu un pic de sare punem ouăle la fiert și le lăsăm 7 minute.
- Frecăm o lingură de pate de ficat cu o linguriță de unt.
- Adăugăm peste maioneză și amestecăm.
- Lăsăm la frigider pentru 20 minute.
- Într-o oală punem apa la fiert.
- Tăiem partea mai dură a sparanghelului și îl punem la fiert.
- Verificăm codița sparanghelului și când devine aproape transparentă îl putem scoate de la fiert și lăsăm să se evapore apa de pe el.
- Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline și o jumătate de linguriță de unt.
- Punem sparanghelul în tigaie, adăugăm sare și piper proaspăt.
- Între timp curățăm ouăle de coajă.
- Udăm lama cuțitului și tăiem ouăle în jumătăți, pe lungime.
- Peste jumătățile de ou adăugăm o lingură de maioneză preparată cu pate de ficat.
- Montăm pe farfurie 2 fire de sparanghel, două jumătăți de ou cu maioneză, adăugăm puțină sare și puțin piper roșu, pentru culoare.