Pui cu ciuperci și bere
Chef: Nicolai
Categorie: vita si carne de pasare
O mâncare savuroasă și aromată, cu ingrediente neașteptate, pe gustul românilor pentru weekendurile de iarnă.
Număr de porții
2
porții
Timp de preparare
90
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 1 kg pulpe pui superioare dezosate
- 6 cârnați picanți, 1/ persoană
- 500 g ciuperci
- 2 cepe mari
- 300g orez
- 3-4 buc. de turtă dulce
- 0.5 L bere
- pătrunjel
- unt
- ulei de măsline
- boia picantă
Mod de preparare:
- Într-o cratiță punem puțin ulei de măsline și unt, în care rumenim pulpele de pui.
- Adăugăm o ceapă tocată mărunt.
- Tăiem cârnații în bucăți de 5-6 cm. Îi adăugăm în cratiță și amestecăm, apoi condimentăm cu sare și piper și lăsăm la foc mic.
- Lăsăm orezul la înmuiat și îl spălăm în 2-3 ape.
- Călim în ulei de măsline jumătate de ceapă tocată mărunt. Adăugăm orezul și îl amestecăm puțin. Punem apă, iar când dă în clocot, dăm focul mai mic.
- Sfărâmăm câteva bucăți de turtă dulce peste carnea de pui și amestecăm, apoi turnăm berea și lăsăm la fiert.
- Adăugăm o legătură întreagă de pătrunjel.
- În altă cratiță călim jumătate de ceapă tocată mărunt pentru ciuperci.
- Curățăm ciupercile și le tăiem în 4 sau în 6, în funcție de cât de mari sunt. Le punem în cratiță și adăugăm sare. Când ciupercile lasă zeamă, adăugăm ceapă și pătrunjel verde tocat.
- Punem boia picantă peste cârnați, apoi putem deja aranja preparatul pe farfurie.
- Pe un pat de orez punem ciupercile, apoi carnea, iar la final adăugăm sosul.