Salată de morcovi cu pește afumat
Chef: Nicolai
Categorie: Salate
Un preparat simplu, dar mai deosebit pentru zilele de post cu dezlegare la pește. O salată ce poate fi servită la fel de bine și caldă și rece.
Număr de porții
6
porții
Timp de preparare
30
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- amestec de condimente/ curcuma
- 1 kg morcovi
- 180 g macrou afumat
- nuci
- ceapă
- pătrunjel
- ulei de măsline
- ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
- Fierbem apă cu sare. Curățăm morcovii cu economul, apoi îi fierbem.
- Curățăm o ceapă mărișoară, pe care apoi o tocăm mărunt.
- Punem puțin ulei în tigaie și punem ceapa. Nu vrem să se călească, ci doar să devină translucidă.
- Scoatem morcovii când s-au fiert.
- Adăugăm puțin praf de condimente/ curcuma. Tăiem morcovii rondele, apoi îi punem în tigaie, peste ceapă. Condimentăm cu sare și piper.
- Curățăm peștele.
- Punem morcovii pe farfurie. Așezăm jumătate de pește deasupra. Radem puțin miez de nucă și decorăm cu câteva frunze de pătrunjel proaspăt.