Chec cu banane
Chef: Margot
Categorie: Desert
Poftă de chec? Banana bread e un chec special, cu banane, scorțișoară și merișoare, perfect pentru un răsfăț de weekend!
Număr de porții
1 chec
porții
Timp de preparare
75
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 4 banane
- 10 ml suc de lămâie
- 250 g făină
- o linguriță praf de copt
- o linguriță bicarbonat
- 2 ouă
- 150 g zahăr brun
- 125 ml ulei
- 75 g iaurt
- scortișoară
- 10 g merișoare
Mod de preparare:
- Într-un bol, cu o furculiță, mărunțim 3 dintre banane până devin un piure și le amestecăm cu sucul de lămâie
- Amestecăm făina cu bicarbonatul și praful de copt
- Batem ouăle cu zahărul brun, încorporăm uleiul, apoi iaurtul
- Adăugăm piureul de banane
- Amestecăm compoziția formată cu făina, bicarbonatul și praful de copt
- Aromatizăm cu un praf de scorțișoară și adăugăm merișoarele
- Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o decorăm cu două felii de la banana rămasă, tăiate pe lungime
- Coacem checul cu banane la 180 grade, timp de aproximativ o oră. În funcție de cuptorul pe care îl aveți acasă, timpul poate varia, așa că nu uitați să verificați dacă checul e făcut aplicând testul scobitorii: introduceți o scobitoare în mijlocul lui, iar dacă scobitoarea iese curată, înseamnă că și checul este gata.
- Lăsăm banana bread să se răcească de tot, apoi o tăiem felii și o împărțim cu cei dragi