Sandwich cu brânză gratinată, sos bechamel și șuncă
Chef: Nicolai
Categorie: Mic dejun
Cunoscut și drept Croque Madame, crocant, consistent și gustos, preparatul este numai bun pentru diminețile târzii de weekend.
Număr de porții
2
porții
Timp de preparare
30
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 100 g șuncă feliată (50g de persoană)
- 200 g cașcaval
- 2 felii de brânză topită
- 100 g unt
- O salată
- 2 ouă
- O linguriță de muștar
- 50 ml lapte
- Un vârf de cuțit de nucșoară
- O lingură de făină
- Pătrunjel
- Oțet
Mod de preparare:
- Începem cu sosul Bechamel.
- Topim 40 g de unt într-o oală, la foc mic, și adăugăm o lingură de făină, apoi amestecăm bine.
- Adăugăm puțin lapte și condimentăm cu sare și piper.
- Continuăm să amestecăm la foc mic.
- Lăsăm sosul să se odihnească.
- Fierbem apa pentru ouăle românești, adăugăm sare.
- Între timp, punem 60 g unt în tigaie.
- Tăiem pâinea oblic, felii mai groase, pe care le prăjim apoi în unt.
- Radem cașcavalul.
- Ungem feliile de pâine prăjită cu muștar, doar pe cele care vor fi la baza sandwichului.
- Punem feliile de șuncă, apoi câte o felie de brânză topită ruptă, să se topească mai bine.
- Acoperim cu câte o felie de pâine.
- Punem un strat de sos bechamel deasupra, peste care punem un strat generos de cașcaval ras.
- Punem sandwichurile în tavă, pe hârtie pergament.
- Condimentăm cu sare și piper, apoi lăsăm la cuptor cam 5-7 minute, la temperature de 180 grade.
- Cât stă sandwichul la cuptor, pregătim ouăle românești în apa cu sare și oțet.
- Amestecăm cu coada unei linguri în apă și facem un fel de vârtej, în care turnăm cu grijă oul. Astfel, albușul se va coagula în jurul gălbenușului.
- Fierbem oul aproximativ 2 minute, să rămână cremos.
- Între timp pregătim și salata, pe care o spălăm bine, iar apoi o rupem.
- Punem puțin ulei de floarea soarelui, sare, piper și puțin pătrunjel, apoi amestecăm.
- Scoatem sandwichurile din cuptor și le punem pe farfurii. Așezăm oul deasupra, iar lângă sandwich, pe aceeași farfurie, aranjăm salata.