Varză roșie în stil bavarez
Chef: Margot
Categorie: Fel Principal
Dulce-acrișoară, dar consistentă și hrănitoare, această varză roșie inspirată din bucătăria germană o să te surprindă
Număr de porții
8-10
porții
Timp de preparare
90
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- varză roșie (aprox. 1,5 kg)
- ceapă albă
- două mere
- 200 ml supă de pui
- 200 ml vin roșu
- apă (la nevoie)
- oțet de vin roșu sau oțet balsamic (15 ml)
- zahăr brun - 3-4 linguri
- sare
- piper
- un praf de scorțișoară
- merișoare uscate
- 1 pachet wursti
Mod de preparare:
- Tocăm varza, ceapa și merele.
- Călim ceapa în unt și puțin ulei și o linguriță de zahăr brun, care va ajuta la caramelizarea ei.
- Adăugăm varza tocată.
- Apoi cubulețele de măr.
- Turnăm supa de pui peste varză, apoi o cantitate egală de vin roșu. Dacă este nevoie, completăm cu apă până varza este acoperită. Punem capacul oalei și lăsăm varza la înăbușit. Verificăm din când în când.
- După un timp, adăugăm 2 linguri de oțet de vin roșu.
- Presărăm si 3-4 lingurite de zahăr brun, sare, piper, un praf de scorțișoară și o mână de merișoare uscate.
- Lasăm din nou varza la înăbușit (aprox. o oră), amestecând din cand în când.
- Când varza este aproape gata, crestăm wurștii și îi rumenim în tigaie.
- Servim varza caldă, însoțită de wurști.