Varză roșie în stil bavarez

Chef: Margot

Categorie: Fel Principal

Dulce-acrișoară, dar consistentă și hrănitoare, această varză roșie inspirată din bucătăria germană o să te surprindă

Număr de porții

8-10
porții

Timp de preparare

90
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • varză roșie (aprox. 1,5 kg)
  • ceapă albă
  • două mere
  • 200 ml supă de pui
  • 200 ml vin roșu
  • apă (la nevoie)
  • oțet de vin roșu sau oțet balsamic (15 ml)
  • zahăr brun - 3-4 linguri
  • sare
  • piper
  • un praf de scorțișoară
  • merișoare uscate
  • 1 pachet wursti

Mod de preparare:

  • Tocăm varza, ceapa și merele.
  • Călim ceapa în unt și puțin ulei și o linguriță de zahăr brun, care va ajuta la caramelizarea ei.
  • Adăugăm varza tocată.
  • Apoi cubulețele de măr.
  • Turnăm supa de pui peste varză, apoi o cantitate egală de vin roșu. Dacă este nevoie, completăm cu apă până varza este acoperită. Punem capacul oalei și lăsăm varza la înăbușit. Verificăm din când în când.
  • După un timp, adăugăm 2 linguri de oțet de vin roșu.
  • Presărăm si 3-4 lingurite de zahăr brun, sare, piper, un praf de scorțișoară și o mână de merișoare uscate.
  • Lasăm din nou varza la înăbușit (aprox. o oră), amestecând din cand în când.
  • Când varza este aproape gata, crestăm wurștii și îi rumenim în tigaie.
  • Servim varza caldă, însoțită de wurști.
Facebook