Tort din clătite

Chef: Margot

Categorie: Desert

Clătitele românești cu smântână și gem de afine, altfel decât cum le știm

Număr de porții

8
porții

Timp de preparare

60
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 4 ouă
  • 1 praf de sare
  • 225-250g de făină
  • 50g de zahăr
  • 50g unt topit pentru uns tigaia
  • Coajă de lămâie rasă (opțional)
  • Semințele unei păstăi de vanilie (opțional)
  • 250g smântână  (pentru topping)
  • 50g zahăr pudră
  • Fructe de pădure

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un blender și se mixează. Amestecul astfel obținut se lasă la frigider timp de minimum 30 de minute, pentru a obține clătite mai aerate. 

Se încinge o tigaie pentru clătite, de preferat non-aderentă, se unge cu unt și în ea se toarnă un polonic din aluatul de clătite. Folosindu-ne de încheietura mâinii, cu mișcări circulare, răspândim aluatul pe toată suprafața tigăii. Lăsăm să se coacă pe o parte, apoi întoarcem pe partea cealaltă. 

Așezăm clătitele făcute una peste cealaltă, intercalând între ele, pe rând, straturi de gem și de smântână. La sfârșit, amestecăm smântâna cu zahărul pudră și acoperim cu ea suprafața desertului. Folosim, pentru decor, câteva fructe de pădure. Tăiem felii deliciul de clătite în straturi, la fel ca pe un tort. Savurăm cu poftă. 

Facebook