Tocăniță de ciuperci
Chef: Margot
Categorie: Fel Principal
Tocănița noastră de ciuperci? Chiar și francezii o prepară, doar că îi zic “fricassée”.
Număr de porții
4
porții
Timp de preparare
25
min
Complexitate
ușor
Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- ulei
- un cub de unt
- o ceapă tocată
- 3 căței de usturoi mărunțiți
- pătrunjel verde
- cimbru verde
- 25 ml vin alb
- 4-5 linguri de smântână pentru gătit
Mod de preparare:
- Ciupercile se curăță, apoi se taie bucăți.
- Într-o tigaie, se toarnă puțin ulei și se topește un cubuleț de unt. Se călesc usturoiul și ceapa, apoi se adaugă și se sotează ciupercile.
- Se toarnă vinul peste ciuperci, apoi se presară frunzulițe de cimbru și pătrunjelul tocat.
- La final, tigaia se ia de pe foc și se adaugă 4-5 linguri de smântână pentru gătit.
Ciupercile pot fi mâncate simple sau, după preferințe, însoțite de carne.