Tocăniță de ciuperci

Chef: Margot

Categorie: Fel Principal

Tocănița noastră de ciuperci? Chiar și francezii o prepară, doar că îi zic “fricassée”.

Număr de porții

4
porții

Timp de preparare

25
min

Complexitate


ușor

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci
  • ulei
  • un cub de unt
  • o ceapă tocată
  • 3 căței de usturoi mărunțiți
  • pătrunjel verde
  • cimbru verde
  • 25 ml vin alb
  • 4-5 linguri de smântână pentru gătit

Mod de preparare:

  • Ciupercile se curăță, apoi se taie bucăți.
  • Într-o tigaie, se toarnă puțin ulei și se topește un cubuleț de unt. Se călesc usturoiul și ceapa, apoi se adaugă și se sotează ciupercile.
  • Se toarnă vinul peste ciuperci, apoi se presară frunzulițe de cimbru și pătrunjelul tocat.
  • La final, tigaia se ia de pe foc și se adaugă 4-5 linguri de smântână pentru gătit.

Ciupercile pot fi mâncate simple sau, după preferințe, însoțite de carne.

Facebook