Tartă cu căpșuni
Chef: Nicolai
Categorie: Desert
Savoarea fructelor proaspete și aroma inconfundabilă de fistic într-un desert ușor și delicios
Număr de porții
4-6
porții
Timp de preparare
40
min
Complexitate
ușor
Ingrediente:
- 3 gălbenușuri
- 200 g zahăr
- 150 g făină
- 100 g unt
- Un aluat de foietaj
- 250 g fistic
- 300 ml lapte
- 5-6 căpșune proaspete
- Esență de vanilie
Mod de preparare:
- Măsurăm aluatul si îl intindem cât să acopere marginile formei de tartă.
- Udăm o bucată de hârtie de pergament si o modelăm în forma de copt.
- Potrivim aluatul în formă și îl modelăm.
- Tăiem spre exterior marginile în exces.
- Cu o pensulă întindem puțin gălbenuș de ou peste aluat.
- Înțepăm aluatul cu o furculiță.
- Pentru ca aluatul să nu crească foarte tare punem deasupra boabe de fasole sau orez.
- Introducem la cuptor timp de 20 de minute.
- Într-o oală punem pe foc laptele cu jumătate din cantitatea de zahăr.
- Adăugăm esență de vanilie.
- Separat amestecăm gălbenușurile cu restul de zahăr.
- Încorporăm făina.
- Adăugăm laptele fiert și omogenizăm treptat, cu un tel.
- Răsturnăm toată compoziția într-o oală și amestecăm încontinuu pe foc, până se îngroașă.
- Adăugăm 3 linguri mari de unt la temperatura camerei și continuăm să amestecăm.
- Strecurăm crema printr-o sită ca să fie foarte fină.
- Fisticul se desface din coajă, se prăjește puțin și apoi se macină în blender.
- Încorporăm în cremă și făina de fistic.
- Scoatem aluatul din cuptor și dăm la o parte boabele de fasole.
- Lăsăm aluatul și crema să se răcească.
- Umplem forma din aluat cu cremă.
- Ornăm cu felii de căpșuni.