Supă-cremă de țelină, păstârnac și broccoli
Chef: Margot
Categorie: Supe și ciorbe
Îți plac ciorbele? Încearcă și o supă-cremă hrănitoare și ușor de făcut.
Sigur vei ajunge să o iubești!
Număr de porții
1
porții
Timp de preparare
30
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- o rădăcină de țelină
- 1-2 buc. păstârnac
- 1 broccoli
- 1 ceapă
- unt
- 1,5 l supă de pui (stock)
- sare
- piper
- opțional: câteva linguri de smântână
Mod de preparare:
- Într-o oală, topim un cub de unt și călim în el ceapa tocată
- Adăugăm pe rând țelina tocată, bucățile de păstârnac și pe cele de broccoli. Păstrăm câteva bucățele de broccoli pentru decor
- Adăugăm în oală supa de pui și lăsăm să fiarbă până când legumele sunt întrepătrunse
- Între timp, într-o tigaie, tragem în unt bucățile de broccoli rămase
- Verificăm legumele din oală. Când sunt făcute, cu un polonic mutăm totul într-un blender și mixăm pentru ca amestecul să se transforme într-o supă-cremă
- Turnăm supa-cremă din blender înapoi în oală și o mai lăsăm câteva minute pe foc: acum este momentul în care putem să o asezonăm cu sare și piper conform preferințelor
- Iar dacă dorim, adăugăm câteva linguri de smântână
- Supa se servește caldă, cu bucățelele de broccoli trase în unt, simplă sau însoțită de crutoane.