Supă-cremă de țelină, păstârnac și broccoli

Chef: Margot

Categorie: Supe și ciorbe

Îți plac ciorbele? Încearcă și o supă-cremă hrănitoare și ușor de făcut.
Sigur vei ajunge să o iubești!

Număr de porții

1
porții

Timp de preparare

30
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • o rădăcină de țelină
  • 1-2 buc. păstârnac
  • 1 broccoli
  • 1 ceapă
  • unt
  • 1,5 l supă de pui (stock)
  • sare
  • piper
  • opțional: câteva linguri de smântână

Mod de preparare:

  • Într-o oală, topim un cub de unt și călim în el ceapa tocată
  • Adăugăm pe rând țelina tocată, bucățile de păstârnac și pe cele de broccoli. Păstrăm câteva bucățele de broccoli pentru decor
  • Adăugăm în oală supa de pui și lăsăm să fiarbă până când legumele sunt întrepătrunse
  • Între timp, într-o tigaie, tragem în unt bucățile de broccoli rămase
  • Verificăm legumele din oală. Când sunt făcute, cu un polonic mutăm totul într-un blender și mixăm pentru ca amestecul să se transforme într-o supă-cremă
  • Turnăm supa-cremă din blender înapoi în oală și o mai lăsăm câteva minute pe foc: acum este momentul în care putem să o asezonăm cu sare și piper conform preferințelor
  • Iar dacă dorim, adăugăm câteva linguri de smântână
  • Supa se servește caldă, cu bucățelele de broccoli trase în unt, simplă sau însoțită de crutoane.
Facebook