Somon cu cartofi și sos de lămâie

Chef: Nicolai

Categorie: Fel Principal

Un preparat mai ușor, foarte bun după festinul de sărbători.

Număr de porții

4
porții

Timp de preparare

60
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 4-5 medalioane / file de somon
  • 2-3 cartofi
  • o lămâie
  • 2 gălbenușuri de ou
  • tarhon
  • unt

Mod de preparare:

  • Curățăm cartofii și îi punem la fiert.
  • Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline.
  • Condimentăm peștele cu sare și piper, adăugăm puțină apă și punem capacul deasupra tigăii, astfel peștele se va face la abur.
  • Când s-a rumenit peștele, oprim focul și lăsăm în tigaie, sub capac, la cald.
  • Pregătim sosul din două gălbenușuri, condimentăm cu tarhon, sare, piper, zeama de la jumătate de lămâie și puțină apă.
  • Amestecăm compoziția cu telul ,deasupra unui vas cu apă fierbinte, în baie de aburi.
  • Îndepărtăm de pe vasul cu apă și amestecăm sosul cu unt moale. Când compoziția a devenit omogenă, punem sosul într-un bol.
  • Curățăm peștele de piele și de oase.
  • Sfărâmăm cartofii fierți cu furculița, apoi punem sare pe ei și îi așezăm pe farfurie.
  • Adăugăm peștele sfărâmat pe deasupra, condimentăm cu piper și sare, iar lângă preparat punem sosul.
Facebook