Somon cu cartofi și sos de lămâie
Chef: Nicolai
Categorie: Fel Principal
Un preparat mai ușor, foarte bun după festinul de sărbători.
Număr de porții
4
porții
Timp de preparare
60
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 4-5 medalioane / file de somon
- 2-3 cartofi
- o lămâie
- 2 gălbenușuri de ou
- tarhon
- unt
Mod de preparare:
- Curățăm cartofii și îi punem la fiert.
- Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline.
- Condimentăm peștele cu sare și piper, adăugăm puțină apă și punem capacul deasupra tigăii, astfel peștele se va face la abur.
- Când s-a rumenit peștele, oprim focul și lăsăm în tigaie, sub capac, la cald.
- Pregătim sosul din două gălbenușuri, condimentăm cu tarhon, sare, piper, zeama de la jumătate de lămâie și puțină apă.
- Amestecăm compoziția cu telul ,deasupra unui vas cu apă fierbinte, în baie de aburi.
- Îndepărtăm de pe vasul cu apă și amestecăm sosul cu unt moale. Când compoziția a devenit omogenă, punem sosul într-un bol.
- Curățăm peștele de piele și de oase.
- Sfărâmăm cartofii fierți cu furculița, apoi punem sare pe ei și îi așezăm pe farfurie.
- Adăugăm peștele sfărâmat pe deasupra, condimentăm cu piper și sare, iar lângă preparat punem sosul.