Șalău cu conopidă și morcovi baby

Chef: Nicolai

Categorie: Fel Principal

Un preparat ușor și savuros, numai bun pentru zilele liniștite de weekend

Număr de porții

4
porții

Timp de preparare

60 min
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • o mână de morcovi baby
  • 600 g / 2 fileuri de șalău
  • Conopidă
  • Grana Padano
  • Morcovi
  • Ceapă
  • Smântână lichidă
  • Ardei gras/ resturi de ardei gras
  • Vin alb
  • Unt

Mod de preparare:

  • Fierbem ceapa tăiată mare, morcovi și ardei gras.
  • Porționăm fileurile de pește, iar bucățelele rămase le punem la fiert pentru supă.
  • Punem ulei de măsline, sare și doar puțin piper pe pește și lăsăm să se odihnească la temperatura camerei.
  • Curățăm conopida și o tăiem bucățele, crudă.
  • Într-un vas adânc punem ½ ceapă tocată mărunt și puțin vin alb peste ceapă, să fiarbă.
  • Amestecăm să nu se ardă.
  • La supă punem și puțin cimbru uscat.
  • Adăugăm conopida peste ceapă, apoi și morcovii baby. Condimentăm cu sare și piper.
  • Turnăm puțină supă de pește.
  • Adăugăm o lingură de unt și puțină Grana Padano.
  • Prăjim peștele în tigaie cu ulei de măsline.
  • Strecurăm supa și mai lăsăm la foc, să scadă, apoi o luăm de pe foc.
  • Lăsăm peștele să se odihnească și mai punem puțină sare.
  • Turnăm treptat smântâna lichidă.
  • Mixăm în blender.
  • Adăugăm o lingură de unt.
  • Aranjăm conopida pe farfurie. Punem o bucată de șalău peste conopidă. O felie de lămâie, iar deasupra sosul spumă de pește.
Facebook