Salată de sfeclă cu pulpă de curcan la cuptor

Chef: Nicolai

Categorie: Fel Principal

O mâncare potrivită pentru weekendurile de miez de toamnă, un preparat colorat și gustos.

Număr de porții

4
porții

Timp de preparare

45
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 400 g pulpă superioară de curcan (100 g / persoană)
  • 2 bucăți sfeclă roșie
  • 200 g brânză telemea
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 70g miere
  • zeama de la o lămâie
  • unt
  • câțiva căței de usturoi
  • câteva frunze de rucola
  • miez de nucă

Mod de preparare:

  • Fierbem sfecla.
  • Încingem cuptorul la 200 grade.
  • Împănăm pulpa de curcan cu câțiva căței de usturoi, în funcție de dimensiunea pulpei.
  • Așezăm în tava de cuptor pulpa condimentată cu sare și piper pe ambele părți.
  • Ungem cu unt moale bucata de carne.
  • Punem și puțin ulei de măsline, apoi puțină apă în tavă.
  • Lăsăm la cuptor aprox. 30 min.
  • Pregătim vinaigrette pentru salată.
  • Stoarcem zeama de la o lămâie, adăugăm mierea și amestecăm cu telul.
  • Încorporăm treptat uleiul de floarea soarelui.
  • Condimentăm cu puțină sare și batem bine.
  • Scoatem sfecla când s-a fiert bine.
  • Punem puțin vin alb peste friptura de curcan.
  • Scoatem carnea din cuptor.
  • Într-un bol amestecăm sosul de la curcan cu sare, piper și puțină zeamă de lămâie.
  • Curățăm sfecla, o tăiem pe din două, apoi felii.
  • Tăiem felii de brânză.
  • Tăiem și carnea felii.
  • Așezăm carnea pe farfurie.
  • Intercalăm felii de brânza cu sfeclă.
  • Adăugăm miez de nucă și câteva frunze de rucola.
  • Punem vinaigrette pe deasupra.
  • Peste carne punem sosul făcut din zeama rămasă de la friptura de curcan.
  • Condimentăm cu piper.
Facebook