Salată de sfeclă cu pulpă de curcan la cuptor
Chef: Nicolai
Categorie: Fel Principal
O mâncare potrivită pentru weekendurile de miez de toamnă, un preparat colorat și gustos.
Număr de porții
4
porții
Timp de preparare
45
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 400 g pulpă superioară de curcan (100 g / persoană)
- 2 bucăți sfeclă roșie
- 200 g brânză telemea
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 70g miere
- zeama de la o lămâie
- unt
- câțiva căței de usturoi
- câteva frunze de rucola
- miez de nucă
Mod de preparare:
- Fierbem sfecla.
- Încingem cuptorul la 200 grade.
- Împănăm pulpa de curcan cu câțiva căței de usturoi, în funcție de dimensiunea pulpei.
- Așezăm în tava de cuptor pulpa condimentată cu sare și piper pe ambele părți.
- Ungem cu unt moale bucata de carne.
- Punem și puțin ulei de măsline, apoi puțină apă în tavă.
- Lăsăm la cuptor aprox. 30 min.
- Pregătim vinaigrette pentru salată.
- Stoarcem zeama de la o lămâie, adăugăm mierea și amestecăm cu telul.
- Încorporăm treptat uleiul de floarea soarelui.
- Condimentăm cu puțină sare și batem bine.
- Scoatem sfecla când s-a fiert bine.
- Punem puțin vin alb peste friptura de curcan.
- Scoatem carnea din cuptor.
- Într-un bol amestecăm sosul de la curcan cu sare, piper și puțină zeamă de lămâie.
- Curățăm sfecla, o tăiem pe din două, apoi felii.
- Tăiem felii de brânză.
- Tăiem și carnea felii.
- Așezăm carnea pe farfurie.
- Intercalăm felii de brânza cu sfeclă.
- Adăugăm miez de nucă și câteva frunze de rucola.
- Punem vinaigrette pe deasupra.
- Peste carne punem sosul făcut din zeama rămasă de la friptura de curcan.
- Condimentăm cu piper.