Salată cu legume trase la tigaie, mozzarella și bacon crocant

Chef: Nicolai

Categorie: Salate

O salată gustoasă, cu mozzarella, legume variate și bacon crocant.

Număr de porții

2
porții

Timp de preparare

30-40
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 150 g San Fabio mozzarella
  • o lingură muguri de pin
  • o lingură capere
  • 2 chifle
  • o mână/ 4 bucăți de persoană roșii cherry
  • o vânătă
  • un zucchini
  • unt
  • o ceapă albă
  • 100 g bacon
  • busuioc
  • pătrunjel
  • usturoi

Mod de preparare:

  • Începem cu crutoanele. Luăm 2 chifle mai tari și le rupem în bucățele. Le punem într-un bol și adăugăm fire de cimbru proaspăt, sare, piper, un cățel de usturoi, ulei de măsline. Amestecăm.
  • Încingem cuptorul, punem crutoanele în tavă pe hârtie pergament și le lăsăm la cuptor 5 minute, cât să se întrepătrundă aromele.
  • Încingem tigaia la foc maxim.
  • Pe hârtie pergament punem câteva felii de bacon, presărăm piper, apoi punem iar hârtie pergament și presăm.
  • Punem mugurii de pin în tigaie, îi încălzim doar un pic pentru aroma, fără ulei că au ei.
  • Dăm focul mai încet și punem baconul cu tot cu hârtiile pergament în tigaie și punem greutate peste (o oală sau altă tigaie), astfel încât baconul sa fie crispy și drept.
  • Scoatem crutoanele din cuptor.
  • Între timp tăiem legumele. Curățăm vânăta cu economul și o tăiem cubulețe.
  • Spălăm zucchini, îl lăsăm în coajă, și îl tăiem cubulețe.
  • Curățăm ceapa și o tăiem tot cuburi (în 4 fiecare jumătate), roșiile cherry, 2 căței de usturoi, cimbru, ulei de măsline, sare și piper.
  • Tragem la tigaie fiecare tip de legume în parte.
  • Punem întâi roșiile în tigaie.
  • Punem baconul pe șervețele să scurgem surplusul de grăsime.
  • Punem puțin ulei în tigaie și adăugăm vânăta, presărăm sare și piper.
  • Dăm focul mai mic la roșii, iar apoi le scoatem.
  • Punem zucchini în tigaie, cu sare și piper
  • Curățăm roșiile de pielițe cât încă sunt calde, dacă se răcesc se ia coaja mult mai greu. Punem folie pe roșii și le lăsăm deoparte
  • Adăugăm ceapa peste zucchini. Când se va încălzi ceapa, cuburile se vor desface
  • Scoatem legumele pe șervețele să absoarbă surplusul de ulei.
  • Punem într-un bol legumele, mugurii de pin, sare, piper, capere, cimbru.
  • Scoatem mozzarella din zer. O rupem cu mâna, iar în contact cu legumele calde se va topi puțin.
  • Adăugăm câteva vârfuri de pătrunjel proaspăt. Punem amestecul într-un bol. Adaugăm și câteva roșii, câteva capere, apoi bacon, câteva crutoane și decorăm cu  frunze de busuioc proaspăt.
Facebook