Roșii umplute

Chef: Nicolai

Categorie: Fel Principal

O rețetă simplă, gustoasă, rapid de preparat, numai bună pentru mesele de weekend în familie. Ne aduce aminte de copilărie și de ardeii umpluți făcuți de bunica, doar că de data aceasta am folosit roșii pentru că au aciditate și merg de minune cu carnea de porc.

Număr de porții

8
porții

Timp de preparare

50
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • Carne de porc lucru: 500 g
  • Roșii cu codiță verde, o roșie/ persoană
  • Un pachet de unt
  • Paste 250 g
  • 6 felii bacon
  • O lingură amestec ierburi uscate (rozmarin, oregano, cimbru)
  • 3 căței de usturoi
  • O ceapă
  • Un ou
  • Ulei de măsline
  • Sare
  • Piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:

  • Tocăm carnea de lucru.
  • Tăiem căpăcelul roșiilor, și le lăsăm deoparte.
  • Scobim miezul roșiilor, scoatem semințele si scurgem zeama într-un bol. Pastrăm tot conținutul. Folosim un cuțit și avem mare grijă să nu rupem roșia.
  • Tocăm ceapa cât mai marunt. Pentru că nu o vom căli înainte, este important ca ceapa să fie tăiată cât mai fin posibil.
  • Amestecăm carnea cu ceapa tocată.
  • Presăm 3 catei de usturoi și apoi îi tocăm mărunt.
  • Amestecăm usturoiul tocat cu carnea.
  • Adăugăm o lingură de ierburi uscate (cimbru, rozmarin și oregano amestecate).
  • Condimentăm cu sare și piper.
  • Tocăm și pulpa de roșii, pe care o amestecăm cu carnea. Folosim toată zeama de la roșii, astfel compoziția va fi mai suculentă.
  • Adăugăm un ou crud să lege compoziția.astfel mai bine texturile.
  • Gustăm compoziția, să fie condimentată, după gust.
  • Punem feliile subțiri de bacon în roșiile scobite și formăm un fel de cuib pentru umplutura de carne.
  • Încingem cuptorul
  • Umplem cu vârf roșiile cu amestecul de carne.
  • Punem la loc căpăcelul pe fiecare roșie umplută.
  • Decupăm cu grijă baza fiecărei roșii, ca să nu se răstoarne, apoi așezăm roșiile în tavă.
  • Turnăm peste roșii puțin ulei de măsline.
  • Condimentăm cu sare și piper.
  • Le punem la cuptor și le lăsăm timp de 30 min. la 180 grade.
  • Când mai avem cam 10 min. din timpul de coacere a roșiilor, pregătim pastele.
  • Punem apa la fiert cu o mână bună de sare grunjoasă.
  • Ca pastele să nu se lipească, este important sa avem multă apă și să amestecăm puțin la început, să nu se prindă de fundul oalei. Nu trebuie să ne facem griji că am pus prea multă sare, pastele vor absorbi doar câtă au nevoie.
  • Verificăm timpul de fierbere pe ambalajul produsului.
  • Când pastele s-au fiert, scurgem apa și le punem într/un vas adânc.
  • Adăugăm un sfert de pachet de unt și condimentăm cu sare și piper.
  • Amestecăm bine.
  • Când roșiile sunt gata, le scoatem din cuptor.
  • Pregătim farfuriile pentru servire. Punem pastele în boluri, iar peste ele așezăm câte o roșie.
  • Adăugăm și sosul lăsat de roșii în tavă.
Facebook