Masă îmbelșugată pentru un Revelion de România

Chef: Margot

Categorie: Antreuri

Rondele de somon cu clementine, sos de soia, miere, ghimbir și coriandru
Cartofi parfumați cu ulei de măsline Selection și arpagic proaspăt

Număr de porții

4-6
porții

Timp de preparare

50
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 4-6 rondele de somon
  • 600g cartofi
  • 4-6 clementine
  • sos de soia
  • ulei de masline Selection
  • ghimbir proaspăt
  • câțiva căței de usturoi
  • coriandru sau pătrunjel proaspăt
  • miere

Mod de preparare:

  • Cartofii se pun la fiert în apă cu sare până se pătrund. Se scot și se păstrează într-un bol.
  • Somonul se pune la marinat cu sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, coriandru tocat mărunt și sucul proaspăt stors de la 2 clementine. Îl lăsăm la marinat 30 de minute.
  • Într-o tavă, turnăm puțin ulei de măsline și punem felii de clementine, formând astfel un pat pe care așezăm rondelele de somon.
  • În jurul lor așezăm și cartofii prefierți și tăiați în două. Îi stropim cu ulei de măsline Selection  și îi asezonăm cu sare.
  • Dăm totul la cuptor pentru aprox. 20-30 minute, până când somonul este făcut, iar cartofii devin rumeni și parfumați.

Aperitive

  • frigărui cu brânză brie și struguri
  • canapés cu cremă de brânză, somon fumé și ridichi
  • canapés cu unt și icre roșii
  • frigărui cu creveți aromatizați
  • rulouri Selection de prosciutto umplute cu brânză
  • paté de ficat Selection
  • chipsuri organice Selection
  • platou tradițional de produse Hanul Boieresc

Salate

  • salată de sfeclă coaptă cu oțet balsamic, rodie și cremă de brânză și nuci
  • salată de castravete, morcov și coriandru cu lămâie și susan
Facebook