Pulpă de curcan cu legume la cuptor
Chef: Margot
Categorie: Fel Principal
Ușurința de a pregăti o masă completă într-o singură tavă!
Număr de porții
4
porții
Timp de preparare
120
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- o pulpă de curcan
- o lămâie
- muștar
- miere
- sare
- piper
- o conopidă
- o legătură de morcovi
- 2 lingurițe de zahăr
- ierburi aromatice uscate
- boia
- ulei
Mod de preparare:
- Amestecăm mierea cu muștarul și ungem pulpa de curcan cu acest amestec.
- Tăiem lămâia felii pe care le așezăm în tavă. Peste ele așezăm pulpa de curcan, adăugăm puțin ulei și trecem tava la cuptor la temperatură joasă (de ex. 160-165 grade) pentru a se coace carnea lent și a deveni fragedă.
- După aproximativ 45 minute – 1 oră tăiem morcovii în două pe lungime și îi amestecăm într-un vas cu puțin zahăr,cu ulei și sucul de la o portocală. Îi adăugăm în tavă, lângă pulpa de curcan.
- După încă jumătate de oră amestecăm floretele de conopidă cu ulei, sare, piper, boia și ierburi aromatice uscate (după preferințe), apoi le adăugăm și pe ele în tavă lângă pulpa de curcan și morcovi.
- Continuăm să coacem totul la temperatură joasă până când carnea e pătrunsă, iar legumele sunt și ele ușor rumenite.
- Servim totul într-un singur platou pentru întreaga familie.