Pui cu cartofi gratinați

Chef: Nicolai

Categorie: Fel Principal

Savoarea cartofilor gratinați îmbinată cu aroma inconfundabila de pui aromat cu salvie.

Număr de porții

4-6
porții

Timp de preparare

40
min

Complexitate


ușor

Ingrediente:

  • 3 bucăți de piept de pui
  • 3 cartofi mari
  • 1 cartof dulce
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 sfeclă roșie
  • 200 ml smântână lichidă
  • 100 ml lapte
  • Grana Padano
  • Nucșoară rasă
  • 50 g unt
  • Salvie proaspătă
  • Hrean
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de măsline

Mod de preparare:

  • Punem puiul la macerat într-un vas. Adăugăm sare, piper, salvie proaspătă, ulei de măsline, un cățel de usturoi sfărâmat, zeamă de lămâie.
  • Acoperim bolul cu folie și lăsăm deoparte să intre aromele în carnea de pui.
  • Curățăm cartofii și îi tăiem în felii subțiri, egale.
  • Frecăm pereții tigăii cu un cățel de usturoi.
  • Punem cartofii în tigaie.
  • Adăugăm smântâna lichidă și lapte peste cartofi.
  • Presărăm puțină nucșoară rasă și puțin unt.
  • Condimentăm cu sare și piper
  • Lăsăm cartofii la fiert.
  • Radem Grana Padano și presărăm peste cartofi.
  • Punem tigaia cu cartofi la cuptor, fără capac, până prinde crustă arămie.
  • Punem sfecla cu sare într-o folie de aluminiu și o punem la copt în cuptor.
  • Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline la încins și punem bucățile de pui la prăjit.
  • La final adăugăm puțin unt, salvia și usturoiul strivit.
  • Punem sos peste bucățile de pui.
  • Punem capacul peste tigaie, domolim puțin focul.
  • Decojim sfecla coaptă și o tăiem bucățele.
  • Punem sfecla la scurs pe șervete de hărtie, într-un bol.
  • Adăugăm ulei de măsline, sare, piper și hrean.
  • Montăm pe farfurie o bucată de pui, cu cartofii gratinați și o lingură de salată de sfeclă.
  • Punem puiul la macerat într-un vas. Adăugăm sare, piper, salvie proaspătă, ulei de măsline, un cățel de usturoi sfărâmat, zeamă de lămâie.
  • Acoperim bolul cu folie și lăsăm deoparte să intre aromele în carnea de pui.
  • Curățăm cartofii și îi tăiem în felii subțiri, egale.
  • Frecăm pereții tigăii cu un cățel de usturoi.
  • Punem cartofii în tigaie.
  • Adăugăm smântâna lichidă și lapte peste cartofi.
  • Presărăm puțină nucșoară rasă și puțin unt.
  • Condimentăm cu sare și piper
  • Lăsăm cartofii la fiert.
  • Radem Grana Padano și presărăm peste cartofi.
  • Punem tigaia cu cartofi la cuptor, fără capac, până prinde crustă arămie.
  • Punem sfecla cu sare într-o folie de aluminiu și o punem la copt în cuptor.
  • Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline la încins și punem bucățile de pui la prăjit.
  • La final adăugăm puțin unt, salvia și usturoiul strivit.
  • Punem sos peste bucățile de pui.
  • Punem capacul peste tigaie, domolim puțin focul.
  • Decojim sfecla coaptă și o tăiem bucățele.
  • Punem sfecla la scurs pe șervete de hărtie, într-un bol.
  • Adăugăm ulei de măsline, sare, piper și hrean.
  • Montăm pe farfurie o bucată de pui, cu cartofii gratinați și o lingură de salată de sfeclă.
Facebook