Ouă umplute

Chef: Nicolai

Categorie: Antreuri

O modalitate gustoasă și interesantă de a folosi ouăle rămase după Paște.

Număr de porții

4
porții

Timp de preparare

45
min

Complexitate


ușor

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • O lingură de pateu de ficat de porc
  • Unt
  • 6 fire de sparanghel
  • 1 gălbenuș (maioneza)
  • Zeamă de lămâie (maioneza)
  • 1 cățel de usturoi (maioneza)
  • Muștar cu hrean (maioneza)
  • 200 ml ulei de floarea soarelui (maioneza)
  • Piper (maioneza)

Mod de preparare:

  • Punem ouăle la fiert în apă cu un pic de sare.
  • Peste gălbenuș punem zeama de la o jumătate de lămâie, sare, usturoi ras pe răzătoare, o linguriță de muștar, piper.
  • Amestecăm cu o lingură de lemn.
  • Adăugăm uleiul treptat, amestecând încontinuu, până se îngroasă.
  • Adăugăm sare, piper după gust.
  • În apa clocotită cu un pic de sare punem ouăle la fiert și le lăsăm 7 minute.
  • Frecăm o lingură de pate de ficat cu o linguriță de unt.
  • Adăugăm peste maioneză și amestecăm.
  • Lăsăm la frigider pentru 20 minute.
  • Într-o oală punem apa la fiert.
  • Tăiem partea mai dură a sparanghelului și îl punem la fiert.
  • Verificăm codița sparanghelului și când devine aproape transparentă îl putem scoate de la fiert și lăsăm să se evapore apa de pe el.
  • Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline și o jumătate de linguriță de unt.
  • Punem sparanghelul în tigaie, adăugăm sare și piper proaspăt.
  • Între timp curățăm ouăle de coajă.
  • Udăm lama cuțitului și tăiem ouăle în jumătăți, pe lungime.
  • Peste jumătățile de ou adăugăm o lingură de maioneză preparată cu pate de ficat.
  • Montăm pe farfurie 2 fire de sparanghel, două jumătăți de ou cu maioneză, adăugăm puțină sare și puțin piper roșu, pentru culoare.
Facebook