Negrese cu sfeclă și nuci
Chef: Margot
Categorie: Desert
Negresele copilăriei capătă un twist modern cu două arome de toamnă irezistibile: sfeclă și nuci!
Număr de porții
10
porții
Timp de preparare
40
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 100 g unt
- 150 g ciocolată
- 2 ouă
- 130 g faină
- 115 g sfeclă dată pe răzătoarea mică
- 2 lingurițe de praf de copt
- 115g zahăr pudră
- păstaie de vanilie
- 10 g cacao
- miez de nucă
Mod de preparare:
- Se pune un vas cu apă pe foc și, în momentul în care apa începe să fiarbă și să degaje aburi, peste el se așază un bol de inox. În acel bol, la bain-marie (baie de aburi), se pun la topit untul și ciocolata.
- Dupa ce untul și ciocolata s-au topit încet, bolul de inox se ia de pe foc și în el se adaugă cele două ouă bătute în prealabil, apoi se amestecă
- Se adaugă și se încorporează și sfecla
- Urmează făina, praful de copt, semințele unei păstăi de vanilie, cacao și, la final, aprox. 10 g de miez de nucă tocat mărunt.
- Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și, opțional, deasupra se pune din loc în loc cate un miez de nucă.
- Tava se introduce la cuptorul preîncălzit la 200 grade. Pentru negrese mai cremoase în mijloc, se lasă la copt 15 minute. Pentru o textură mai apropiată de negrese, se coace 20 de minute.
- După ce se scoate tava de la cuptor, prăjitura se lasă la răcit complet, după care se taie în bucăți.