Mucenici

Chef: Nicolai

Categorie: Desert

Desertul care ne duce cu gândul la începutul primăverii.

Număr de porții

4
porții

Timp de preparare

180
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 500 g făină (pentru compoziție)
  • Apă călduță (pentru compoziție)
  • Ulei (pentru compoziție)
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat (pentru compoziție)
  • 1 pliculețe de zahăr vanilat (pentru sirop și decorat)
  • 2 linguri miere (pentru sirop și decorat)
  • Scorțișoară (pentru sirop și decorat)
  • 150 g nucă (pentru sirop și decorat)
  • 100 g fulgi de migdale (pentru sirop și decorat)

Mod de preparare:

  •  Amestecăm făina cu apa călduță, sare și puțin ulei.
  • Frământăm 10-15 minute
  • Lăsăm o oră să se odihnească.
  • Într-o tigaie prăjim nucile și fulgii de migdale.
  • Le sfărâmăm într-un mojar cu pistil.
  • Adăugăm zahărul vanilat peste nuci.
  • Punem făină pe blat și modelăm fâșii de aluat în formă de opturi.
  • Pe o tavă punem hârtie de pergament și punem opturile.
  • Încingem cuptorul la 180 grade
  • Punem mucenicii la copt timp de 20 – 25 minute.
  • Îi mai verificăm din când în când.
  • Pregătim siropul într-o crăticioară
  • Amestecăm 2 linguri de miere, un pliculeț de zahăr vanilat și apă.
  • Scoatem mucenicii din cuptor și îi lăsăm să se înmoaie în sirop.
  • Îi tăvălim prin amestecul de nuci și migdale prăjite și pisate
  • Presărăm scorțișoară.
  • Decorăm cu frunze de mentă proaspătă.
Facebook