Mucenici
Chef: Nicolai
Categorie: Desert
Desertul care ne duce cu gândul la începutul primăverii.
Număr de porții
4
porții
Timp de preparare
180
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 500 g făină (pentru compoziție)
- Apă călduță (pentru compoziție)
- Ulei (pentru compoziție)
- 1 pliculeț de zahăr vanilat (pentru compoziție)
- 1 pliculețe de zahăr vanilat (pentru sirop și decorat)
- 2 linguri miere (pentru sirop și decorat)
- Scorțișoară (pentru sirop și decorat)
- 150 g nucă (pentru sirop și decorat)
- 100 g fulgi de migdale (pentru sirop și decorat)
Mod de preparare:
- Amestecăm făina cu apa călduță, sare și puțin ulei.
- Frământăm 10-15 minute
- Lăsăm o oră să se odihnească.
- Într-o tigaie prăjim nucile și fulgii de migdale.
- Le sfărâmăm într-un mojar cu pistil.
- Adăugăm zahărul vanilat peste nuci.
- Punem făină pe blat și modelăm fâșii de aluat în formă de opturi.
- Pe o tavă punem hârtie de pergament și punem opturile.
- Încingem cuptorul la 180 grade
- Punem mucenicii la copt timp de 20 – 25 minute.
- Îi mai verificăm din când în când.
- Pregătim siropul într-o crăticioară
- Amestecăm 2 linguri de miere, un pliculeț de zahăr vanilat și apă.
- Scoatem mucenicii din cuptor și îi lăsăm să se înmoaie în sirop.
- Îi tăvălim prin amestecul de nuci și migdale prăjite și pisate
- Presărăm scorțișoară.
- Decorăm cu frunze de mentă proaspătă.