Aperitive italienești

Chef: Margot

Categorie: Antreuri

O alternativă la aperitivele obișnuite, în deschiderea unei seri minunate alături de prieteni.Nu uitați să puneți spumantul la rece!

Număr de porții

6 - 8
porții

Timp de preparare

60
min

Complexitate


ușor

Ingrediente:

  • 3-4 pachete de prosciutto crudo
  • 1 pachet de grisine
  • 1 dovlecel
  • câteva roșii
  • busuioc verde
  • 6-7 căței de usturoi
  • 1 pâine tăiată felii
  • 1 pachet de mozarella
  • rucola
  • 1-2 pere
  • 1 pachet de grana padano
  • 1 borcănaș de pesto verde San Fabio
  • 1 borcănaș de pesto rosso San Fabio
  • 150 g măsline
  • 1 lămâie
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

  • Punem măslinele la marinat cu usturoi, ulei de măsline, lămâia stoarsă și busuioc verde tocat.
  • Așezăm feliile de pâine pe o tavă, le stropim cu ulei de măsline și le lăsam la cuptor să se rumenească
  • Prăjim în tigaie sau pe grătar feliile de dovlecel, pe care le scoatem pe o farfurie și le stropim cu ulei de măsline și usturoi mărunțit. Atunci când sunt gata feliile de pâine, le scoatem și le frecăm cu usturoi
  • Pentru bruschettele cu roșii: tocăm roșiile, le amestecăm cu busuioc verde, sare și ulei de măsline, apoi așezăm cantități din acest amestec pe câteva dintre feliile de pâine frecate cu usturoi.
  • Pentru bruschettele cu prosciutto: cu o jumătate de roșie, frecăm feliile de pâine aromatizate cu usturoi, iar peste ele așezăm feliile de prosciutto.
  • Pentru bruschettele cu dovlecel: așezăm feliile de dovlecel rumenite și marinate cu ulei de măsline și usturoi mărunțit peste feliile de pâine.
  • Pentru bruschettele cu pesto: din borcănașele San Fabio, luăm cu o linguriță cantități de pesto rosso și pesto verde și le șezăm peste feliile de pâine.
  • Invelim grisinele în prosciutto
  • Tăiem o pară felii; învelim fiecare felie în prosciutto, împreună cu o fâșie de grana padano si cateva frunze de rucola.
  • Formăm platourile: pat de rucola, mozarella în mijloc înconjurata de roșii cherry/ măslinele în mijloc, iar în jur așezăm bruschettele cu rosie, cu dovlecei, cu pesto, cu prosciutto și perele învelite in prosciutto
  • In pahare de suc așezăm grisinele învelite în prosciutto
  • Turnăm vinul spumant în pahare și ne pregătim de petrecere!
Facebook