Gustări calde cu polenta, grana padano și cârnați românești

Chef: Margot

Categorie: Gustare

Când mămăliga românească se întâlnește cu seducătorul grana padano italienesc, nu poate ieși decât un răsfăț.

Număr de porții

1 platou
porții

Timp de preparare

60-75
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 500 ml de supa (stock) de pui
  • 200 g de mălai
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 200 g grana padano ras
  • un praf de sare
  • 4 cârnați românești
  • crenguțe verzi de rozmarin

Mod de preparare:

  • Punem la fiert supa de pui împreună cu smântâna pentru gătit. Când încep să fiarbă, adăugam mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel. Compoziția se va îngroșa destul de rapid. Imediat după aceea, adaugăm și grana padano și un praf de sare, continuând să amestecăm cu telul.
  • Răsturnăm polenta într-un vas uns cu puțin ulei și o lăsăm să se răcească – în aproximativ jumătate de oră compoziția se va întări. O scotem pe un tocător și o tăiem cubulețe, pe care le rumenim pe o parte și pe alta într-o tigaie. În aceeași tigaie rumenim apoi cârnații românești, pe care îi scoatem pe un alt tocător și îi tăiem bucățele.
  • Pe crenguțele verzi de rozmarin, începem să înșirăm câte două bucățele de cârnați românești și un cubuleț de polenta. Servim gustările aliniate pe un platou
Facebook