Gogoși cu gem

Chef: Nicolai

Categorie: Desert

Un desert care bucură pe oricine, de la mic la mare.

Număr de porții

6
porții

Timp de preparare

90
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 300 ml apă minerală
  • 500 g făină
  • un cub de drojdie
  • 30 g zahăr
  • 20 g ulei
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • esență de rom
  • coajă de lămâie
  • 1 litru ulei
  • Pentru prăjit - 1 litru ulei floarea soarelui
  • Pentru decorat - zahăr pudră
  • Pentru umplutură - gem sau dulceață

Mod de preparare:

  •  Punem într-un malaxor drojdia cu puțină apă minerală, zahăr și un vârf de sare.
  • Adăugăm treptat făina și apa minerală. Amestecăm totul la viteză mică.
  • Adăugăm coaja de lâmâie.
  • Turnăm treptat și uleiul și continuăm să amestecăm.
  • Punem aluatul într-un castron pe care îl acoperim cu un șervet de bucătărie și îl lăsăm la dospit la temperatura camerei până își triplează volumul.
  • Pe un blat de bucătărie presărăm făină și întindem aluatul în grosime de maxim 1 cm
  • Cu un pahar tăiem forme pe care le lăsăm la odihnit timp de 5 – 10 minute, pe o hârtie de pergament.
  • Încingem uleiul și punem la prăjit formele tăiate în prealabil.
  • Punem pe o farfurie șervețele pe care vom scoate gogoșile.
  • O parte dintre gogoși le tăvălim prin zahăr pudră.
  • Pentru a le umple cu gem sau dulceață, facem un con din hârtie de pergament, facem o incizie cu un cuțit pe partea laterală a gogoșii și umplem după gust.
Facebook