Gallete cu șuncă, emmentaler și ou
Chef: Margot
Categorie: Gustare
O variantă sărată de clătite, umplute cu șuncă, emmentaler și ou. Inspirate din bucătăria franceză, aceste clătite sunt savuroase și foarte ușor de preparat, așa că… pregătiți tigăile!
Număr de porții
6
porții
Timp de preparare
90
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 250 g făină integrală
- 50g unt topit
- 500 ml apă
- o linguriță de sare
- câte un ou pentru fiecare clătită
- un pachet de șuncă de porc Casa Gustului
- un pachet de emmentaler
- unt pentru uns tigaia
Mod de preparare:
- Într-un bol amestecăm făina cu oul.
- Adăugăm untul topit.
- Turnăm apa puțin câte puțin și amestecăm, după care adăugăm sarea.
- Lăsăm compoziția să se odihnească timp de cel puțin o oră, până se formează bule la suprafață.
- După ce timpul s-a scurs, încingem o tigaie și o ungem cu puțin unt.
- Cu polonicul luăm din compoziția de clătite și turnăm în tigaie.
- Cu mișcări rotative formăm o clătită, pe care o lăsăm să se facă pe o parte, apoi o întoarcem pe partea cealaltă.
- Dupa ce am întors clătita, dăm focul mai mic si așezăm pe ea o felie de șuncă de porc (sau două, dacă avem o clătită cu diametrul mai mare).
- Peste șuncă așezăm în cerc emmentarul tăiat bucățele.
- În centru spargem un ou și, cu ajutorul unei spatule aducem pe rând marginile clătitei dinspre exterior către interior, presând ușor pe fiecare.
- Continuăm gătirea fie la cuptor, până când emmentalerul e topit și oul făcut, fie punând un capac deasupra tigăii.
- Scoatem clătita pe o farfurie, asezonăm cu sare și piper, iar deasupra presărăm ceapă verde tocată.