Gallete cu șuncă, emmentaler și ou

Chef: Margot

Categorie: Gustare

O variantă sărată de clătite, umplute cu șuncă, emmentaler și ou. Inspirate din bucătăria franceză, aceste clătite sunt savuroase și foarte ușor de preparat, așa că… pregătiți tigăile!

Număr de porții

6
porții

Timp de preparare

90
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 250 g făină integrală
  • 50g unt topit
  • 500 ml apă
  • o linguriță de sare
  • câte un ou pentru fiecare clătită
  • un pachet de șuncă de porc Casa Gustului
  • un pachet de emmentaler
  • unt pentru uns tigaia

Mod de preparare:

  • Într-un bol amestecăm făina cu oul.
  • Adăugăm untul topit.
  • Turnăm apa puțin câte puțin și amestecăm, după care adăugăm sarea.
  • Lăsăm compoziția să se odihnească timp de cel puțin o oră, până se formează bule la suprafață.
  • După ce timpul s-a scurs, încingem o tigaie și o ungem cu puțin unt.
  • Cu polonicul luăm din compoziția de clătite și turnăm în tigaie.
  • Cu mișcări rotative formăm o clătită, pe care o lăsăm să se facă pe o parte, apoi o întoarcem pe partea cealaltă.
  • Dupa ce am întors clătita, dăm focul mai mic si așezăm pe ea o felie de șuncă de porc (sau două, dacă avem o clătită cu diametrul mai mare).
  • Peste șuncă așezăm în cerc emmentarul tăiat bucățele.
  • În centru spargem un ou și, cu ajutorul unei spatule aducem pe rând marginile clătitei dinspre exterior către interior, presând ușor pe fiecare.
  • Continuăm gătirea fie la cuptor, până când emmentalerul e topit și oul făcut, fie punând un capac deasupra tigăii.
  • Scoatem clătita pe o farfurie, asezonăm cu sare și piper, iar deasupra presărăm ceapă verde tocată.
Facebook