Crumble cu prune
Chef: Nicolai
Categorie: Desert
Un desert delicios de post, ușor de făcut și la îndemâna oricui, ideal pentru weekendurile friguroase de toamnă.
Număr de porții
8
porții
Timp de preparare
45
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 150 ml suc de ananas
- 100g margarină vegetală
- 1kg prune
- 70g făină
- 70g migdale
- 70g nuci
- 70g alune
- 200g smochine uscate
Mod de preparare:
- Curățăm prunele și le scoatem sâmburii.
- Încingem o tigaie, în care punem o lingură de zahăr. Punem prunele în tigaie, apoi turnăm sucul de ananas. Amestecăm până se topește zahărul.
- Mixăm în blender migdalele, nucile și alunele. Le amestecăm cu făina, margarina și zahărul.
- Frământăm cu mâna până obținem o compoziție sfărâmicioasă.
- Punem prunele în tava pentru cuptor, iar pe deasupra presărăm compoziția de nuci.
- Tăiem mărunt smochinele, iar bucățelele le presărăm pe deasupra.
- Lăsăm la cuptor timp de 25 – 30 de minute, la temperatura de 180 de grade.
- Când e gata scoatem din cuptor, iar desertul se poate servi atât cald, cât și rece.