Crumble cu prune

Chef: Nicolai

Categorie: Desert

Un desert delicios de post, ușor de făcut și la îndemâna oricui, ideal pentru weekendurile friguroase de toamnă.

Număr de porții

8
porții

Timp de preparare

45
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 150 ml suc de ananas
  • 100g margarină vegetală
  • 1kg prune
  • 70g făină
  • 70g migdale
  • 70g nuci
  • 70g alune
  • 200g smochine uscate

Mod de preparare:

  • Curățăm prunele și le scoatem sâmburii.
  • Încingem o tigaie, în care punem o lingură de zahăr. Punem prunele în tigaie, apoi turnăm sucul de ananas. Amestecăm până se topește zahărul.
  • Mixăm în blender migdalele, nucile și alunele. Le amestecăm cu făina, margarina și zahărul.
  • Frământăm cu mâna până obținem o compoziție sfărâmicioasă.
  • Punem prunele în tava pentru cuptor, iar pe deasupra presărăm compoziția de nuci.
  • Tăiem mărunt smochinele, iar bucățelele le presărăm pe deasupra.
  • Lăsăm la cuptor timp de 25 – 30 de minute, la temperatura de 180 de grade.
  • Când e gata scoatem din cuptor, iar desertul se poate servi atât cald, cât și rece.
Facebook