Cotlet cu plăcintă de cartofi și spanac
Chef: Nicolai
Categorie: Fel Principal
O mâncare consistentă, gustoasă și colorată, foarte potrivită pentru weekendurile de toamnă.
Număr de porții
4
porții
Timp de preparare
30
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- cotlete de porc - 1 buc. de persoană
- 300 g baby spanac
- puțin lapte
- 1 legătură de ceapă verde
- cartofi - 3 cartofi pentru 4 persoane
- 2 ouă
- 500 ml ulei de floarea soarelui
- 1 ardei roșu capia
- puțin unt
Mod de preparare:
- Începem cu cartofii, pe care urmează să îi fierbem în ulei.
- Punem ulei într-o oală
- Curățăm cartofii și îi lăsăm puțin în apă rece. Îi scoatem din apă pe șervețele absorbante.
Îi tăiem rondele subțiri, pe cât posibil de dimensiuni egale - Îî fierbem în baie de ulei și învârtim cu grijă în cartofi, să nu se sfărâme.
Spălăm ceapa verde și tăiem capetele. Curățăm ardeiul, scoatem semințele și îl tocăm cubulețe.
Sfărâmăm usturoiul. - Punem deoparte un cub de unt. De obicei, când gătim scoatem untul înainte din frigider și îl tăiem cubulețe
- Batem două ouă. Adăugăm sare și piper și puțin lapte. Punem puțin ulei în tigaie. Când s-a încins, punem carnea.
- În altă tigaie pregătim cartofii. Condimentăm cu sare și piper.
- Amestecăm ouăle cu ceapa și ardeiul. Turnăm compoziția peste cartofi. Întoarcem pe cealaltă parte.
- Scoatem carnea și o lăsăm să se odihnească. Punem o farfurie drept capac.
- Punem puțin unt în tigaie și puțin ulei de măsline pentru spanac
- Punem usturoiul sfărâmat în tigaie. Adăugăm spanacul. Condimentăm cu sare și piper
- Adăugăm un strop de lapte.
- Tăiem carnea oblic, astfel încât să se vadă pe farfurie și culoarea din interior.
- Aranjăm carnea pe farfurie.
- Scoatem plăcinta și o tăiem, apoi punem pe farfurie. Punem spanacul peste.