Ciorbă de legume

Chef: Nicolai

Categorie: Fel Principal

O mâncare gustoasă și ușoară, cu legume din belșug. Gata să vezi ce gătim?

Număr de porții

6 - 8
porții

Timp de preparare

90
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • un cartof
  • o conopidă
  • mazăre
  • o conservă cu roșii întregi decojite
  • 2 cepe
  • un dovlecel
  • o rădăcină de țelină
  • usturoi uscat
  • paste orzo
  • o legătură de pătrunjel
  • zeama de la o lămâie
  • pâine pentru crutoane

Mod de preparare:

  • Curățăm ceapa și o tocăm mărunt.
  • Tăiem morcovii în cubulețe.
  • Curățăm țelina și dovlecelul și le tăiem în cubulețe mici.
  • Curățăm și cartofii și îi tăiem mărunt.
  • Punem puțin ulei în oală la încins.
  • Punem la călit în ulei țelina, cartofii, morcovii, ceapa și conopida.
  • Adăugăm și mazărea.
  • Presărăm puțin cimbru.
  • Aădugăm și dovlecelul.
  • La final adăugăm roșiile întregi din conservă și le mărunțim puțin cu lingura de lemn, direct în oală.
  • Turnăm apă peste legume și lăsăm să fiarbă.
  • Adăugăm sare și piper.
  • Punem legătura de pătrunjel întreagă.
  • Adăugăm 2 mâini de paste orzo.
  • Punem capacul și lăsăm totul să fiarbă la foc mic.
  • Între timp, tăiem pâinea felii.
  • Încingem puțin ulei de măsline într-o tigaie și punem feliile de pâine la rumenit.
  • Frecăm feliile de pâine prăjită cu un cățel de usturoi și presărăm puțină sare.
  • După ce oprim focul, acrim ciorba cu zeamă de lămâie.
  • Servim în farfurii adânci.
Facebook