Ciorbă de legume
Chef: Nicolai
Categorie: Fel Principal
O mâncare gustoasă și ușoară, cu legume din belșug. Gata să vezi ce gătim?
Număr de porții
6 - 8
porții
Timp de preparare
90
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 2 morcovi
- un cartof
- o conopidă
- mazăre
- o conservă cu roșii întregi decojite
- 2 cepe
- un dovlecel
- o rădăcină de țelină
- usturoi uscat
- paste orzo
- o legătură de pătrunjel
- zeama de la o lămâie
- pâine pentru crutoane
Mod de preparare:
- Curățăm ceapa și o tocăm mărunt.
- Tăiem morcovii în cubulețe.
- Curățăm țelina și dovlecelul și le tăiem în cubulețe mici.
- Curățăm și cartofii și îi tăiem mărunt.
- Punem puțin ulei în oală la încins.
- Punem la călit în ulei țelina, cartofii, morcovii, ceapa și conopida.
- Adăugăm și mazărea.
- Presărăm puțin cimbru.
- Aădugăm și dovlecelul.
- La final adăugăm roșiile întregi din conservă și le mărunțim puțin cu lingura de lemn, direct în oală.
- Turnăm apă peste legume și lăsăm să fiarbă.
- Adăugăm sare și piper.
- Punem legătura de pătrunjel întreagă.
- Adăugăm 2 mâini de paste orzo.
- Punem capacul și lăsăm totul să fiarbă la foc mic.
- Între timp, tăiem pâinea felii.
- Încingem puțin ulei de măsline într-o tigaie și punem feliile de pâine la rumenit.
- Frecăm feliile de pâine prăjită cu un cățel de usturoi și presărăm puțină sare.
- După ce oprim focul, acrim ciorba cu zeamă de lămâie.
- Servim în farfurii adânci.