Chiftele marinate cu orez

Chef: Nicolai

Categorie: Fel Principal

Reinterpretarea unei rețete clasice, cu un plus de savoare.

Număr de porții

4-6
porții

Timp de preparare

60
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 100 g orez
  • O legătură de pătrunjel proaspăt
  • 4 căței de usturoi
  • Un dovlecel
  • 1 ceapă
  • 4 cartofi
  • Pesmet
  • 700 ml sos de roșii
  • Foi de dafin
  • Boia iute

Mod de preparare:

  •  Tocăm mărunt o jumătate de ceapă și o punem la călit în ulei.
  • Adăugăm doi căței de usturoi rași.
  • Adăugăm și dovlecelul ras.
  • Spalăm orezul de două ori și îl punem la fiert.
  • Curățăm cartofii și îi punem la fiert.
  • Cand a fiert orezul si devine cleios strecurăm într-un bol și îl lasam deoparte
  • Tocăm pătrunjelul mărunt.
  • Adăugăm dovlecel ras călit.
  • Peste compoziție adăugăm puțin pesmet cât să se lege compoziția.
  • Adăugăm o mână de orez si amestecăm.
  • Pentru sos, punem puțin ulei în cratiță.
  • Tocăm mărunt cealaltă jumătate de ceapă și o punem la călit.
  • Adăugăm și doi căței de usturoi dați pe răzătoare și punem la călit împreună cu ceapa.
  • Adăugăm sosul de roșii.
  • Adăugăm foile de dafin, puțin zahăr, cozile de la pătrunjel, sare și piper și lăsăm să fiarbă.
  • Adăugăm și puțină boia iute.
  • Strecurăm cartofii și îi sfărâmăm cu furculița.
  • Adăugăm cartofii peste compoziția de dovlecel și amestecăm.
  • Modelăm chiftelele.
  • Presărăm pesmet este chiftele.
  • Într-o tigaie punem ulei la încins și prăjim chiftelele.
  • Le scoatem pe un prosop de hârtie pentru a elimina surplusul de ulei.
  • Punem sos în farfurie, adăugăm 3 chifteluțe.
  • Presărăm pesmet deasupra, adăugăm pătrunjel, sare și puțin ulei.
Facebook