Ceafă de porc marinată cu salată de țelină

Chef: Nicolai

Categorie: Fel Principal

O mâncare în care se îmbină gusturi neașteptate, o surpriză culinară pentru zilele creative de weekend.

Număr de porții

4
porții

Timp de preparare

30
min

Complexitate


ușor

Ingrediente:

  • ceafă de porc – o bucată de persoană
  • o lingură de smântână
  • o linguriță de muștar
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • vin alb
  • 1 ardei iute
  • o țelină
  • oțet
  • semințe de anason

Mod de preparare:

  • Punem ulei în tigaie, să se încingă.
  • Curățăm țelina, pe care o radem apoi bețișoare subțiri.
  • Prăjim ceafa de porc în tigaie.
  • Curățăm ceapa, pe care o tocăm mărunt.
  • Tocăm mărunt și doi căței de usturoi.
  • Când carnea este gata, o scoatem din tigaie și acoperim cu o farfurie, să rămână suculentă.
  • În aceeași tigaie punem ceapa și usturoiul și lăsăm puțin pe foc, cât să se caramelizeze ceapa.
  • Adăugăm puțin vin alb, apoi o linguriță de muștar și amestecăm.
  • Adăugăm o lingură de smântână, puțină apă, iar peste toate aceste ingrediente punem țelina.
  • Amestecăm și lăsăm pe foc până se înmoaie țelina si se colorează.
  • Presărăm și câteva semințe de anason, pentru o aroma specială.
  • Pe o farfurie așezăm țelina, deasupra câteva felii de carne, și câteva rondele fine de ardei iute.
  • Punem și puțină zeamă de la carne, câteva frunze de pătrunjel și câteva semințe de anason.
  • Separat, putem prepara un sos din smântână amestecată cu muștar.
Facebook