Brioșe cu dovleac

Chef: Margot

Categorie: Desert

Dovleacul copt îți trezește amintiri?

Încearcă-l într-un răsfăț de weekend bun și pentru cei mari, dar și pentru cei mici: brioșe cu dovleac!

Număr de porții

10
porții

Timp de preparare

30
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 115 g unt topit
  • 200 g zahăr brun
  • 75 ml lapte
  • 1 ou
  • 225g piure de dovleac
  • 200g făină
  • sare
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • scorțișoară
  • nucșoară

Mod de preparare:

  • Pentru această rețetă avem nevoie să pregătim înainte o cantitate de piure de dovleac. Putem face acest lucru astfel: tăiem un dovleac plăcintar pe din două, îi scobim mijlocul cu o lingură, îndepărtând semințele și îl punem la cuptor, presărând pe el puțin ulei.
  • Îl lăsăm până când dovleacul se înmoaie și apoi, tot cu o lingură, adunăm miezul și îl zdrobim cu o furculiță sau îl mixăm în robotul de bucătărie până când devine piure.
  • Îl putem păstra într-un borcan în frigider până când suntem gata să pregătim rețeta de brioșe, urmând pașii de mai jos:
  • Într-un bol mixăm cu telul untul topit cu zahărul și laptele. Adăugăm oul și apoi piureul de dovleac
  • Într-un alt bol amestecăm făina cu praful de copt, scorțișoara, nucșoara și praful de ghimbir.
  • Turnăm amestecul de făină peste cel din primul bol, cu ingredientele lichide.
  • Din compoziția rezultată luăm o cantitate cu lingura și turnăm în formele speciale pentru brioșe, fără să le umplem complet.
  • Trecem tava la cuptorul preîncălzit la 200 grade, timp de 15 minute.
  • Când sunt gata, scoatem cu grija brioșele din formă și – dacă rezistăm – le lăsăm să se răcească înainte de a le savura. :)
Facebook