Brioșe cu dovleac
Chef: Margot
Categorie: Desert
Dovleacul copt îți trezește amintiri?
Încearcă-l într-un răsfăț de weekend bun și pentru cei mari, dar și pentru cei mici: brioșe cu dovleac!
Număr de porții
10
porții
Timp de preparare
30
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 115 g unt topit
- 200 g zahăr brun
- 75 ml lapte
- 1 ou
- 225g piure de dovleac
- 200g făină
- sare
- 2 lingurițe de praf de copt
- scorțișoară
- nucșoară
Mod de preparare:
- Pentru această rețetă avem nevoie să pregătim înainte o cantitate de piure de dovleac. Putem face acest lucru astfel: tăiem un dovleac plăcintar pe din două, îi scobim mijlocul cu o lingură, îndepărtând semințele și îl punem la cuptor, presărând pe el puțin ulei.
- Îl lăsăm până când dovleacul se înmoaie și apoi, tot cu o lingură, adunăm miezul și îl zdrobim cu o furculiță sau îl mixăm în robotul de bucătărie până când devine piure.
- Îl putem păstra într-un borcan în frigider până când suntem gata să pregătim rețeta de brioșe, urmând pașii de mai jos:
- Într-un bol mixăm cu telul untul topit cu zahărul și laptele. Adăugăm oul și apoi piureul de dovleac
- Într-un alt bol amestecăm făina cu praful de copt, scorțișoara, nucșoara și praful de ghimbir.
- Turnăm amestecul de făină peste cel din primul bol, cu ingredientele lichide.
- Din compoziția rezultată luăm o cantitate cu lingura și turnăm în formele speciale pentru brioșe, fără să le umplem complet.
- Trecem tava la cuptorul preîncălzit la 200 grade, timp de 15 minute.
- Când sunt gata, scoatem cu grija brioșele din formă și – dacă rezistăm – le lăsăm să se răcească înainte de a le savura. :)