Aperitiv cu mici
Chef: Nicolai
Categorie: Antreuri
O rețetă de mici altfel, un preparat tipic pentru weekendurile românești într-o variantă diferită.
Număr de porții
8
porții
Timp de preparare
45
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 500g/ o casoletă de mici
- un aluat foietaj
- 2 ouă
- o lingură de muștar iute
- varză roșie
- o lămâie
Mod de preparare:
- Așezăm hârtie pergament în tavă și despachetăm aluatul foietaj.
- Punem câte 2-3 mici dubli (lungi) în aluat și îi învelim.
- Spargem un ou și separăm albușul de gălbenuș, apoi batem gălbenușul cu un strop de apă.
- Lipim aluatul cu gălbenuș, în special capetele.
- Punem în tavă, iar apoi crestăm cu cuțitul un model în aluat.
- Ungem cu gălbenuș și coacem în cuptor aprox. 20-25 de minute la 180 grade.
- Pregătim maioneza – amestecăm muștarul, un ou, sare, piper, zeama de la ½ lămâie și ulei. Folosim un mixer cu capătul de pasat și adăugăm treptat uleiul.
- Curățăm varza roșie și o tocăm, apoi o punem într-un bol și amestecăm cu maioneză.
- Când micii sunt gata, îi scoatem din cuptor și îi lăsăm să se răcorească.
- Tăiem felii și servim împreună cu varza.