Aperitiv cu mici

Chef: Nicolai

Categorie: Antreuri

O rețetă de mici altfel, un preparat tipic pentru weekendurile românești într-o variantă diferită.

Număr de porții

8
porții

Timp de preparare

45
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 500g/ o casoletă de mici
  • un aluat foietaj
  • 2 ouă
  • o lingură de muștar iute
  • varză roșie
  • o lămâie

Mod de preparare:

  • Așezăm hârtie pergament în tavă și despachetăm aluatul foietaj.
  • Punem câte 2-3 mici dubli (lungi) în aluat și îi învelim.
  • Spargem un ou și separăm albușul de gălbenuș, apoi batem gălbenușul cu un strop de apă.
  • Lipim aluatul cu gălbenuș, în special capetele.
  • Punem în tavă, iar apoi crestăm cu cuțitul un model în aluat.
  • Ungem cu gălbenuș și coacem în cuptor aprox. 20-25 de minute la 180 grade.
  • Pregătim maioneza – amestecăm muștarul, un ou, sare, piper, zeama de la ½ lămâie și ulei. Folosim un mixer cu capătul de pasat și adăugăm treptat uleiul.
  • Curățăm varza roșie și o tocăm, apoi o punem într-un bol și amestecăm cu maioneză.
  • Când micii sunt gata, îi scoatem din cuptor și îi lăsăm să se răcorească.
  • Tăiem felii și servim împreună cu varza.
Facebook