Hai să ne distrăm pe Instagram!

Autor: Margot

De câțiva ani buni, comunicăm, ne distrăm și socializăm pe Facebook atât de natural, că am ajuns să ne întrebăm uneori cum arăta viața noastră înainte ca social media să existe. Iată că de ceva vreme mai avem un loc de joacă nou: Instagram.

 

Fie că ești pasionat de fotografie sau pur și simplu vrei să împărtășești momente, emoții și experiențe din viața ta, pentru Instagram nu ai nevoie de cursuri, diplome sau calificări, ci doar de un telefon mobil cu care să faci poze și pe care să îți descarci aplicația. Apoi, poți începe să te distrezi în voie sau să-ți împărtășești viziunea despre lume. Chiar și lucruri mici precum să surprinzi un peisaj frumos sau o farfurie cu mâncare savuroasă devine motiv de bucurie – nu oricum, ci artistică. Și asta pentru că pe Instagram ajungi să ai propria ta galerie, o colecție de amintiri peste care poți să treci oricând ți se face dor și pe care poți alege să le împărtășești cu lumea întreagă sau doar cu cercul tău de prieteni.

 

La sfârșitul lunii aprilie 2017, Instagram ajunsese la 700 de milioane de utilizatori la nivel global și 40 de miliarde de fotografii împărtășite de acești utilizatori de la lansarea aplicației și până în prezent*. Conform statisticilor, Instagram este una dintre aplicațiile cu cea mai rapidă ascensiune: doar în ultimii doi ani, Instagram și-a dublat numărul de utilizatori. Practic, putem spune că pentru mulți distracția s-a mutat pe Instagram.

 

Ce-l face atât de cool încât să vrei să fii acolo și să te simți și bine? Fiecare are motivele lui pentru a fi prezent pe Instagram – mie îmi place pentru că e artistic, vizual și – datorită faptului că în general oamenii aleg să împărtășească lucrurile frumoase care li se întamplă – plin de energie pozitivă. Și cine nu are nevoie din când în când de o doză de energie pozitivă?

 

Apoi, mai e ceva: poți să te joci în voie cu filtrele și uneltele de editare pentru pozele pe care tocmai ce le-ai surprins, iar joaca asta în culori te poate face să te simți ca un copil care tocmai a descoperit o nouă jucărie. Dar, dincolo de latura distractivă, te poate ajuta să te exprimi mai bine pe tine și felul în care vezi tu lumea. În plus, poate fi și un exercițiu personal de a ‘culege’ zilnic imagini și momente frumoase, de a vedea lumea în culori și de a te concentra mai mult pe lucrurile care îți plac și care îți aduc bucurie.

 

 

 

Mai mult decât atât, în timp ce tu îți publici micile momente speciale surprinse în fotografii (pe care poți alege să le împărtășești cu lumea întreagă sau doar cu cercul tău de prieteni), și tu poți explora galeriile altora, urmărind #hashtaguri specifice, poți admira fotografii frumoase, peisaje din alte locuri, poți descoperi oameni noi, uneori oameni aflați la capătul celalalt al lumii, te poți conecta cu utilizatori care au aceleași pasiuni ca și tine, poți învăța lucruri noi și chiar lega noi prietenii.

 

Și asta pentru că fiecare poză publicată pe Instagram este însoțită de câteva #hashtaguri care ajută la încadrarea ei în anumite categorii. Atunci când cineva face o căutare după un anumit hashtag, poate ajunge și la fotografia ta, dacă aceasta este publică.

 

 

Pentru pasionații de gastronomie ca noi, Instagram este locul perfect să ne hrănim pasiunea, să ne inspirăm unii pe alții, să împărtășim idei de ingrediente, rețete și preparate, fie că sunt pregătite chiar de noi, fie descoperite prin restaurante sau călătorii.

 

Dacă ești deja sau tocmai te-ai hotărât să vii și tu pe Instagram, te așteptăm să te conectezi cu noi! Urmărește-ne pe @pennymarket.ro** și nu uita să ne dai tag când te inspirăm cu o rețetă care îți place, o idee nouă sau cu produsele tale preferate. Abia așteptăm să ne distrăm împreună!