Tocăniță de vită
Chef: Nicolai
Categorie: Fel Principal
O mâncare consistentă, pentru weekendurile de iarnă.
Număr de porții
6
porții
Timp de preparare
120
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- pulpă de vită/ mușchi de vită – o bucată mai mare
- 250 g cușcuș
- o vânătă
- 1 conservă roșii decojite
- stafide
- ceapă
- usturoi
- paprika
- scorțișoară
- șofran
- supă de pui
- ghimbir
Mod de preparare:
- Tăiem carnea bucățele potrivite, să fiarbă mai repede.
- Încingem uleiul într-o cratiță sau un ceaun, apoi frigem carnea până se colorează.
- Curățăm o ceapă și o tocăm mărișor, apoi o punem peste carne și condimentăm cu sare și piper.
- Curățăm ghimbir, tocăm mărunt și adăugăm peste carne. Nu e nevoie de mult ghimbir, doar o bucățică mică, pentru aromă.
- Presărăm câteva firicele de șofran, vor da mâncării o savoare deosebită.
- O linguriță de paprika dulce, o linguriță de scorțișoară, apoi punem roșiile din conserve. Le sfărâmăm cu lingura și amestecăm.
- Adăugăm supă de pui, cât să acopere carnea și să fiarbă bine. Punem capacul și lăsăm la fiert aproximativ o oră.
- Când ne apropiem de final, adăugăm o lingură bună de stafide, amestecăm și mai lăsăm puțin.
Între timp, pregătim cușcușul. Punem apă cu sare la fiert și când apa fierbe, adăugăm cușcuș. - Lăsăm să fiarbă cam 7-8 minute, în funcție și de timpul menționat pe ambalaj. Când a fiert scurgem apa, punem într-un bol cu puțin ulei de măsline, să nu se lipească și amestecăm și condimentăm cu sare și piper.
- Trecem la pregătitul vinetelor. Tăiem vânăta la ambele capete, apoi curățăm coaja și tăiem bucăți mai mari.
- Într-un vas mai înalt încingem uleiul și prăjim bucățile de vânătă.
Scurgem surplusul de ulei pe prosoape de hârtie absorbante. Condimentăm cu sare. - Când e carnea gata, luăm vasul de pe foc.
- Aranjăm preparatele pe farfurie.