Tocăniță de vită

Chef: Nicolai

Categorie: Fel Principal

O mâncare consistentă, pentru weekendurile de iarnă.

Număr de porții

6
porții

Timp de preparare

120
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • pulpă de vită/ mușchi de vită – o bucată mai mare
  • 250 g cușcuș
  • o vânătă
  • 1 conservă roșii decojite
  • stafide
  • ceapă
  • usturoi
  • paprika
  • scorțișoară
  • șofran
  • supă de pui
  • ghimbir

Mod de preparare:

  • Tăiem carnea bucățele potrivite, să fiarbă mai repede.
  • Încingem uleiul într-o cratiță sau un ceaun, apoi frigem carnea până se colorează.
  • Curățăm o ceapă și o tocăm mărișor, apoi o punem peste carne și condimentăm cu sare și piper.
  • Curățăm ghimbir, tocăm mărunt și adăugăm peste carne. Nu e nevoie de mult ghimbir, doar o bucățică mică, pentru aromă.
  • Presărăm câteva firicele de șofran, vor da mâncării o savoare deosebită.
  • O linguriță de paprika dulce, o linguriță de scorțișoară, apoi punem roșiile din conserve. Le sfărâmăm cu lingura și amestecăm.
  • Adăugăm supă de pui, cât să acopere carnea și să fiarbă bine. Punem capacul și lăsăm la fiert aproximativ o oră.
  • Când ne apropiem de final, adăugăm o lingură bună de stafide, amestecăm și mai lăsăm puțin.
    Între timp, pregătim cușcușul. Punem apă cu sare la fiert și când apa fierbe, adăugăm cușcuș.
  • Lăsăm să fiarbă cam 7-8 minute, în funcție și de timpul menționat pe ambalaj. Când a fiert scurgem apa, punem într-un bol cu puțin ulei de măsline, să nu se lipească și amestecăm și condimentăm cu sare și piper.
  • Trecem la pregătitul vinetelor. Tăiem vânăta la ambele capete, apoi curățăm coaja și tăiem bucăți mai mari.
  • Într-un vas mai înalt încingem uleiul și prăjim bucățile de vânătă.
    Scurgem surplusul de ulei pe prosoape de hârtie absorbante. Condimentăm cu sare.
  • Când e carnea gata, luăm vasul de pe foc.
  • Aranjăm preparatele pe farfurie.
Facebook