Tocăniță de miel cu garnitură de mămăligă cu urzici
Chef: Nicolai
Categorie: Fel Principal
Gustul inconfundabil de miel, nelipsit de pe masa de Paște.
Număr de porții
4
porții
Timp de preparare
120
min
Complexitate
mediu
Ingrediente:
- 500 g carne de miel: gât, piept, picior din spate.
- O căpățână de usturoi
- 100 ml vin alb
- Ulei de floarea soarelui
- 2 cartofi medii
- 3 morcovi
- O ceapă medie
- 50 ml smântănă lichidă
- Mălai
- O mână de urzici
- Grana Padano
- 100 g cremă de brânză dulce
- Unt
- Sare
- Piper
Mod de preparare:
- Curățăm usturoiul
- Într-o oală cu ulei încins punem o parte din carne și o parte din usturoiul curățat.
- Adăugăm sare și piper.
- Adăugăm și restul de carne în uleiul încins și peste adăugăm încă un strat de usturoi.
- Adăugăm puțin vin alb, sare și piper proaspăt.
- Acoperim cu un capac și lăsăm la foc mic timp de o oră, o oră și jumătate.
- Amestecăm din când în când.
- Curățăm morcovii și cartofii și îi punem la fiert întregi, în apă cu sare.
- Curățăm ceapa și o tocăm mărunt.
- Punem ceapa la călit într-o tigaie cu ulei încins.
- Adăugăm puțin unt peste ceapă și amestecăm.
- Punem urzicile peste ceapa călită.
- Adăugăm smântâna lichidă.
- Într-o tigaie punem la încins puțin ulei cu puțin unt.
- Scoatem legumele de la fiert și le tăiem în bucăți mai mari.
- Punem legumele în tigaia cu ulei încins și adăugăm sare.
- Într-o oală punem la fiert apă cu sare pentru mămăligă.
- După ce apa a fiert adăugăm puțin mălai și lăsăm să fiarbă.
- Amestecăm mămăliga cu telul.
- Adăugăm urzicile peste mămăligă și amestecăm.
- Adăugăm brânză dulce.
- Radem Grana Padano și adăugăm peste mamaliga cu urzici.
- Scoatem legumele din tigaie și presărăm un vârf de sare.
- Punem pe farfurie câteva bucăți de morcov și cartof, o lingură de mămăligă cu urzici și carne de miel și ornăm cu câteva frunze de pătrunjel.