Tocăniță de miel cu garnitură de mămăligă cu urzici

Chef: Nicolai

Categorie: Fel Principal

Gustul inconfundabil de miel, nelipsit de pe masa de Paște.

Număr de porții

4
porții

Timp de preparare

120
min

Complexitate


mediu

Ingrediente:

  • 500 g carne de miel: gât, piept, picior din spate.
  • O căpățână de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • Ulei de floarea soarelui
  • 2 cartofi medii
  • 3 morcovi
  • O ceapă medie
  • 50 ml smântănă lichidă
  • Mălai
  • O mână de urzici
  • Grana Padano
  • 100 g cremă de brânză dulce
  • Unt
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare:

  • Curățăm usturoiul
  • Într-o oală cu ulei încins punem o parte din carne și o parte din usturoiul curățat.
  • Adăugăm sare și piper.
  • Adăugăm și restul de carne în uleiul încins și peste adăugăm încă un strat de usturoi.
  • Adăugăm puțin vin alb, sare și piper proaspăt.
  • Acoperim cu un capac și lăsăm la foc mic timp de o oră, o oră și jumătate.
  • Amestecăm din când în când.
  • Curățăm morcovii și cartofii și îi punem la fiert întregi, în apă cu sare.
  • Curățăm ceapa și o tocăm mărunt.
  • Punem ceapa la călit într-o tigaie cu ulei încins.
  • Adăugăm puțin unt peste ceapă și amestecăm.
  • Punem urzicile peste ceapa călită.
  • Adăugăm smântâna lichidă.
  • Într-o tigaie punem la încins puțin ulei cu puțin unt.
  • Scoatem legumele de la fiert și le tăiem în bucăți mai mari.
  • Punem legumele în tigaia cu ulei încins și adăugăm sare.
  • Într-o oală punem la fiert apă cu sare pentru mămăligă.
  • După ce apa a fiert adăugăm puțin mălai și lăsăm să fiarbă.
  • Amestecăm mămăliga cu telul.
  • Adăugăm urzicile peste mămăligă și amestecăm.
  • Adăugăm brânză dulce.
  • Radem Grana Padano și adăugăm peste mamaliga cu urzici.
  • Scoatem legumele din tigaie și presărăm un vârf de sare.
  • Punem pe farfurie câteva bucăți de morcov și cartof, o lingură de mămăligă cu urzici și carne de miel și ornăm cu câteva frunze de pătrunjel.
Facebook