Tartă cu mere

Chef: Margot

Categorie: Desert

Merele noastre românești au câștigat rolul principal în această tartă franțuzească simplă și rapidă. Un deliciu!

 

Număr de porții

6
porții

Timp de preparare

40
min

Complexitate


ușor

Ingrediente:

  • 4-5 mere românești (în funcție de dimensiunea lor)
  • aluat foietaj
  • o lămâie
  • 100 g unt
  • 50 g zahăr
  • o păstaie de vanilie
  • zahăr pudră
  • gem de caise pentru ornat
  • înghețată de vanilie pentru servit

Mod de preparare:

  • Se curăță de coajă și de sâmburi două dintre mere și se taie cubulețe.
  • Se pune zahărul într-o tigaie cu puțină apă, apoi 50 g de unt și se lasă totul la topit. Se adaugă cubulețele de mere, apoi sucul de la o jumătate de lămâie și semințele unei păstăi de vanilie și se lasă până când merele se înmoaie.
  • Se trec merele prin robotul de bucătărie și se pasează până când se transformă în piure, apoi se lasă la răcit.
  • Între timp, se curăță și restul de mere și se taie felii subțiri.
  • Cu ajutorul unui disc de bucătărie (sau al unei farfurii) se decupează un cerc din aluatul foietaj. Pe acest cerc se întinde piureul de mere, iar peste el se așază feliile de mere în sens circular, dinspre exterior către interior.
  • Se topește restul de unt și, cu o pensulă de bucătărie, se ung cu el feliile de măr de pe aluatul foietaj.
  • Se pudrează tarta cu zahăr pudră și se trece la cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute (sau, în funcție de cuptor, până când tarta se rumenește).
  • Când tarta e gata, se amestecă o linguriță de gem de caise cu apă și, cu o pensulă, se ung feliile de măr. Acest pas nu este obligatoriu, însă contribuie la aspectul final al tartei, care va arăta astfel mai strălucitoare și mai îmbietoare.
  • Ca sugestie de servire, tarta merge perfect cu înghețată de vanilie alături. Pe încercate și pe înfulecate!
Facebook