Tartă cu căpșuni

Chef: Nicolai

Categorie: Desert

Savoarea fructelor proaspete și aroma inconfundabilă de fistic într-un desert ușor și delicios

Număr de porții

4-6
porții

Timp de preparare

40
min

Complexitate


ușor

Ingrediente:

  • 3 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 150 g făină
  • 100 g unt
  • Un aluat de foietaj
  • 250 g fistic
  • 300 ml lapte
  • 5-6 căpșune proaspete
  • Esență de vanilie

Mod de preparare:

  • Măsurăm aluatul si îl intindem cât să acopere marginile formei de tartă.
  • Udăm o bucată de hârtie de pergament si o modelăm în forma de copt.
  • Potrivim aluatul în formă și îl modelăm.
  • Tăiem spre exterior marginile în exces.
  • Cu o pensulă întindem puțin gălbenuș de ou peste aluat.
  • Înțepăm aluatul cu o furculiță.
  • Pentru ca aluatul să nu crească foarte tare punem deasupra boabe de fasole sau orez.
  • Introducem la cuptor timp de 20 de minute.
  • Într-o oală punem pe foc laptele cu jumătate din cantitatea de zahăr.
  • Adăugăm esență de vanilie.
  • Separat amestecăm gălbenușurile cu restul de zahăr.
  • Încorporăm făina.
  • Adăugăm laptele fiert și omogenizăm treptat, cu un tel.
  • Răsturnăm toată compoziția într-o oală și amestecăm încontinuu pe foc, până se îngroașă.
  • Adăugăm 3 linguri mari de unt la temperatura camerei și continuăm să amestecăm.
  • Strecurăm crema printr-o sită ca să fie foarte fină.
  • Fisticul se desface din coajă, se prăjește puțin și apoi se macină în blender.
  • Încorporăm în cremă și făina de fistic.
  • Scoatem aluatul din cuptor și dăm la o parte boabele de fasole.
  • Lăsăm aluatul și crema să se răcească.
  • Umplem forma din aluat cu cremă.
  • Ornăm cu felii de căpșuni.
Facebook